Näin teet työnhausta onnistuneen projektin [VIDEO]

Mitä jos työnhausta tekisi projektin, jossa hyödynnetään projektityön parhaimmat palat ja unohdetaan projektit, jotka tuppaavat jäämään kesken. Projektityön ammattilainen Tomppa Holmstén antaa vinkit, joiden avulla luot selkeät raamit työnhaun projektillesi. Ymmärrät suunnittelun ja systemaattisen toiminnan merkityksen osana onnistunutta lopputulosta ja kehität samalla itseohjautuvuustaitojasi. Työnhaku ei näyttäydy tämän jälkeen sarjalta erinäköisiä kokeiluja, onnistumisia ja epäonnistumisia vaan projektilta, joka johtaa tavoiteltuun maaliin: työpaikkaan.

NÄE TYÖNHAUN PROJEKTISI VALMIINA

Ota hetki itsellesi ja pysähdy kuuntelemaan syvimpiä työhön liittyviä ajatuksiasi. Miltä tuntuu uuden työpaikan eteisaula? Miltä ensimmäinen työpäiväsi mahtaa näyttää? Tunnetko olevasi oman juttusi äärellä ja tunne on niin voimakas, että et malttaisi palata tähän hetkeen?

"Kun tiedät, mitä tavoittelet ja mikä projektin lopputuloksen tulee olla, lähdet oikeaoppisesti liikkeelle." 

Työnhaun projektin lopputuloksena voi olla esimerkiksi uusi työpaikka tai vaikkapa vanhassa työpaikassa uudet tehtävät. Mikä tahansa maalisi onkaan, elä se mielessäsi todeksi.

PILKO PROJEKTISI OSIIN - tarinallista tarvittaessa

Projektin osittaminen eli jakaminen sopiviin osiin ja työvaiheisiin auttaa projektin työmäärän hahmottamisessa ja hallinnoimisessa. Työnhaussa voit erotella esimerkiksi niin sanotut perinteiset työnhaun keinot ja uudemmat tavat toimia.

"Voit listata alas tavoitteita, kuinka monta työpaikkailmoitusta ehdit viikossa käymään läpi ja mihin varaat kalenterissa aikaa oman somepresenssin työstämiselle."

Kun hahmotat itse, mitä kaikkea tehokas työnhaku pitää sisällään, pystyt myös seuraamaan asioiden etenemistä. Hahmottamisessa voit käyttää hyödyksi tarinallistamista. Mitä sinä haluat ja tulet tekemään, jotta tarinasi saa onnellisen päätöksen? 

TEE SUUNNITELMA, JOTA NOUDATAT JA PYYDÄ APUA MUILTA

Ei projektia ilman projektisuunnitelmaa. Tapoja on monia, mutta hyvä suunnitelma pitää vähintään sisällään: mitä tavoitellaan, miten tavoitteisiin päästään ja millä aikataululla? Suunnitelma auttaa hahmottamaan eri työnhaun vaiheiden työllistävyyden ja ulkopuolisen avun tarpeen.

"Noudattamalla suunnitelmaa et kasaa itsellesi stressaavaa työlistaa vaan itseasiassa vapautat energiaasi, kun kaikki tekeminen on valmiiksi mietittyä ja perusteltua."

Jokainen työvaihe vie sinua työnhaussa eteenpäin ja tuntuu merkitykselliseltä, kun tiedät, mihin sen on tarkoitus johtaa. 

OPI TEKEMISESTÄSI JA KEHITY TYÖNHAUSSA

Oman projektin johtaminen ei ole aina helppoa. Voi tulla houkutus mennä siitä mistä aita on matalin (laatu kärsii) tai suunnitelma ei osoittaudu käytännössä toimivaksi.
"Mutta jos ja kun olet valmis nousemaan haasteiden yli, opit työnhaun projektissasi myös paljon itsestäsi." 
Huomaat omat vahvuutesi, tutustut uusiin ihmisiin ja yrityksiin, ja ennenkaikkea opit paljon uutta, mistä on hyötyä myös muussa kuin työnhaussa. Työnhaun projektiin kannattaa siis panostaa. Aloita jo tänään!


New call-to-action

Aiheet: UravinkitTyönhakuVideotTyötraineri

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action