Teknisten alojen asiantuntijat kerääntyivät kuulemaan vinkkejä LinkedInin hyödyntämisestä

barona_engineering_linkedin_tapahtuma_cv_rekrytointi_tekninen_asiantuntija_tyopaikat

Barona Engineeringin järjestämä tapahtuma toi Töölönlahdenkadun toimistoon lukuisia teknisten alojen asiantuntijoita kuuntelemaan vinkkejä LinkedInin hyödyntämiseen työuralla. Baronan työtraineri-tapahtuma keräsi hyvin mielenkiintoa jo ennen tapahtumapäivää ja monia kiinnosti LinkedInin käyttö teknisten asiantuntijoiden näkökulmasta. Paneelikeskustelussa käsiteltiinkin paljon hyviä pointteja, joita on hieman koottuna tässä blogikirjoituksessa. Tapahtumasta on nähtävillä myös video koko paneelikeskustelusta, joka löytyy kirjoituksen lopusta. 

Paneelikeskustelussa paikalla oli neljä kivenkovaa LinkedIn-gurua:

Lassi Jyrinsalo on Barona Engineeringin suorahakuihin eli headhunttaukseen erikoistunut rekrytointikonsultti ja hän tuntee LinkedInin merkityksen suorahaun näkökulmasta. 

Valtteri Karjula on puolestaan markkinoija ja some-vaikuttaja Baronalta. Valtteri on uskomaton tarinankertoja, liveblogaaja ja some-vaikuttaja, joka kokee LinkedInin henkilökohtaisena työelämän vakuutena ja panostaa siihen joka päivä.

Jussi Havela, Coromatic Oy:n liiketoimintapäällikkö, oli tuomassa näkökulmaansa työelämän edustajana ja rekrytoivana esimiehenä.

Henri Planting, tuoreen insinööritoimisto Creators Oy:n operatiivinen johtaja, on ahkera LinkedIn-käyttäjä teknisten osaajien rekrytoinneissa ja palvelun hyödyntäjä yritysmaailmassa.

LinkedIn-profiili on nykyajan käyntikortti

Paneelissa nousi heti esiin LinkedInin käyttäminen käyntikorttina. Perinteisistä käyntikorteista on yhä useammin kokonaan luovuttu, kun Linkedinissä voidaan pitää kaikki tarvittava informaatio itsestä helposti kaikkien löydettävissä. Vinkkinä nousi, että uusien kontaktien syntyessä olisi hyvä lisätä tavattu henkilö heti LinkedIniin tapaamisen jälkeen, jotta lisätyllä henkilöllä on tuoreessa muistissa, kuka lisääjä on ja millä asialla hän on.

”Kontaktin ei välttämättä tarvitse olla seuraava työmahdollisuus, se voi olla myös sparrailuapua johonkin tekniseen ongelmaan. Verkostosta voi löytyä paljon osaamista, jota voit hyödyntää”, Lassi kertoo.

Panelistit kertoivat, kuinka he käyttävät aktiivisesti LinkedIniä kontaktoidessaan uusia osaajia. Osaajia etsitään palvelusta ja matalallakin kynnyksellä voi kontaktoida uusista työmahdollisuuksista. Myös perinteistä työhakemusta lähettäessä kannattaa lisätä LinkedIn-tili CV:seen, sillä usein rekrytoijan ensimmäinen steppi on käydä läpi hakijan LinkedIn-profiili.

”Jos miettii esimerkiksi myynnillistä roolia, niin joihinkin rooleihin voidaan toivoa vahvaa kontaktiverkostoa. LinkedIn:stä saadaan tietoa, kuinka verkostoitunut henkilö on”, Lassi kertoo.

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota LinkedIn profiilissasi?

barona_engineering_linkedin_tapahtuma_cv_rekrytointi_tekninen_asiantuntija_tyopaikat_blogikuvaKeskustelussa nousi esiin, että tärkein asia profiilissa olisi pitää se löydettävänä. Avainsanojen avulla etsitään tiettyihin positioihin osaajia, joten olisi tärkeää löytää oleelliset avainsanat tittelistä, osaamisesta, tiivistelmästä ja työuran tehtäväkuvauksista. 

Myös profiilikuvan tärkeyttä pohdittiin, kun yleisöstä nousi kysymys sen pakollisuudesta. Panelistit toivat esiin, että profiilikuva olisi hyvä olla ja olisi tärkeää myös laittaa se näkymään kaikille. 

”Kun jakaa jotain LinkedInissä, sosiaalisen median algoritmit on tehty niin, että ensimmäiset minuutit ovat ratkaisevia. Jos verkostossani sisällöstäni ei tykätä heti, niin palvelu ajattelee, että sisältö ei ole hyvää ja lopettaa sen näyttämisen. Siksi hyvä verkosto viestimisen näkökulmasta on niin tärkeä”, Valtteri kertoo.

Miten hyödyntää LinkedIniä työuralla?

LinkedInin hashtageilla uusien teknologioiden ja eri vaikuttajien seuraamisella on mahdollista pysyä aina niin sanotusti ajan hermolla. Alan vaikuttajien seuraamisella voikin saada paljon myös omaan tekemiseen. Vaikuttajien sisältöihin syntyy usein mielenkiintoista keskustelua, jota kautta voidaan myös kerryttää aivan uusia kontakteja keskusteluun osallistumalla.

Myynnin työkaluksi LinkedIn onkin loistava väline, kun myyntikontaktien etsiminen on helppoa ja voit tehdä pienellä kynnyksellä verkostollesi myyntiä. Uudelle yritykselle LinkedIn on merkittävä alusta, kun omaa verkostoaan voi hyväksikäyttää yrityksen tietoisuuteen tuomisessa. Omalla tilillä yrityksen merkityksellisten asioiden esiintuominen tuo yritykselle näkyvyyttä ja asiakkaita.

”Kun lähdetään tyhjästä perustamaan kypsälle markkinalle yritystä, niin aika iso markkinointibudjetti saisi olla, että jossain muussa kanavassa saman hyödyn saisi”, Henri kertoo kokemuksestaan.

Myös vapaa-ajan osaaminen ja saavutuksien tuominen on kannattavaa ja tuo profiiliisi mukavasti inhimillisyyttä. Näillä voidaan osoittaa luonteenpiirteitä ja persoonaasi.

”Suomalaiset ovat huonoja kertomaan omista saavutuksista ja LinkedIn profiilin tekemiseen yksi hyvä vinkki: listatkaa perusosaamisen sijaan saavutuksia. Tällä tavalla voit erottua massasta sopivasti”, Jussi kertoo vinkiksi.

barona_engineering_linkedin_tapahtuma_cv_rekrytointi_tekninen_asiantuntija_tyopaikat_blogikuva2Tiukan keskustelun päätteksi tapahtumassa pidettiin verkostoitumistauko, jonka jälkeen vielä kevennettiin illan tunnelmaa stand up -koomikko Niko Kivelän keikalla. Koomikon jutut purivat hyvin teknisten asiantuntijoiden nauruhermoihin.

 

 

 

Voit katsoa alta olevalta videolta paneelikeskustelun kokonaisuudessaan.

 KATSO TEKNISTEN ALOJEN AVOIMET TYÖPAIKAT

Aiheet: EngineeringUraohjauslinkedinSomepresenssisosiaalinen media

Kirjoittanut:

Esa Roponen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action