Työkylässä Niko Kivelä – "Hae uudestaan" [JAKSO 4]

Tyokylassa_jakso4_somejakokuva

Työkylässä Niko Kivelä -sarjan neljäs jakso syventyy IT Specialistin työhön sekä päähenkilö Esa Kaisjoen elämään. Esa harrastaa videopelejä sekä juontaa ja selostaa e-urheilua. Jaksossa Nikokin pääsee IT-hommiin ja kuullaan, miten päästä töihin 300:n hakemuksen jälkeen! 

Vaikka IT-ala tuli jo hiukan tutuksi Nikolle sarjan ensimmäisessä jaksossa, pohjustaa hän neljättä työkyläpäivää todeten: "IT-alasta on hyvin vähän faktatietoa mun päässä." Se ei haittaa, sillä Esan kanssa syvennytään myös IT-infraan, koneiden ja laittaiden asennukseen ja jopa eSportsiin, juuri sopivan rennolla otteella!

Esa työskentelee Baronan kautta Atealla IT Specialistina ja tekee monipuolisesti IT-laitteiden asennuksia eri asiakkailla. Tietty Nikokin pääsee jaksossa IT-hommiin.

Katso jakso tästä: 

Uramahdollisuuksia IT-alalla

Työkyläilyn lomassa tavataan myös Esan kollegat Saku ja Santeri, jotka ovat jaksossa asiakkaan luona asentamassa langattoman verkon tukilaitteita. Saku on tullut työssäoppimisen kautta Baronalle ja jäänyt sen jälkeen töihin. 

"Atean ja Baronan yhteistyössä on se hyvä, että pääset koulusta ensin työssäoppimaan, vähän kattelemaan ja jos olet hyvä, saattaa löytyä töitä. Meillä on olemassa niin sanottu "putki", jota pitkin ihminen voi kasvaa talon sisällä", Esa kuvailee uramahdollisuuksia. 

 

300 työhakemusta ennen kuin tärppäsi

Esa on 30-vuotias ja ehtinyt jo matkustella ja esimerkiksi pelata jääkiekkoa ammattimaisesti. Nykyiseen työhön päästäkseen hän teki hartiavoimin työnhakua. Lopulta löytyi hänelle oikea tapa hakea: hän jätti Baronalle videohakemuksen, rekrytoija otti yhteyttä häneen ja löysi hänelle sopivan asiakasyrityksen. 

"Hain valehtelematta varmaan 300:aa paikkaa. Sitten ajattelin, että teen videon ja katotaan."

"Mä pystyn puhumaan ja osaan puhua. Tein sen ja ensimmäinen video tärppäsi. Ja täällä ollaan nyt oltu, työsuhteessa", Esa kertoo. 

Työnhakijoita Esa kehottaa olemaan jännittämättä liikaa. 

"Mitä jos ne sanoo ei?", Niko kysyy. 
"Entä sitten. Sitten haet uudestaan ja uudestaan ja uudestaan", Esa sanoo. 


Kaipaatko sinä lisäpotkua työnhakuun? Baronan Työelämän traineri -kampanjasta saattaa löytyä juuri sinulle sopiva valmennus tai tapahtuma, maksutta. Katso ne tästä: 

New call-to-action

Aiheet: UravinkitVideotTyökylässä

Kirjoittanut:

Sandra Lamppu

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action