Työkylässä Niko Kivelä – "Luota itseesi" [JAKSO 6]

tyokylassa_jakso6_somejakokuva

Työkylässä Niko Kivelä -sarjan kuudennessa jaksossa ollaan putkiremppakohteessa ja tavataan rakennustyönjohtaja Rain Anni, joka on ollut Baronalla 15 vuotta töissä. 


Kun tässä Työkylässä-jaksossa tavataan ensi kerran Rain, ei Niko ehdi edes nimeään sanoa, kun jo hypätään sisälle työmaan syövereihin tutkimaan, millaista jälkeä Rainin tiimi on saanut aikaan. 

Hyppää mukaan vauhtiin ja kATSO JAKSO TÄSTÄ: 

 

Rainille tärkeintä elämässä on perhe kotona Virossa

Rain on 46-vuotias ja hän asuu vakituisesti Viron Rakveressa. Hän on siis jo pitkään tehnyt töitä Suomessa ja palannut viikonlopuksi perheensä luo kotiin. Vapaa aika menee perheen kanssa ja omakotitalon pihaa laittaessa.

Vaikka jakso onkin Työkylässä-historian lyhyin ja ehkä vauhdikkainkin, ehditään Rainin kanssa istahtaa rauhassa kahville ja mennä vakavampiinkin aiheisiin.

"Tärkein asia elämässä? Että lapset saisi käytyä koulut loppuun ja saisivat kunnon ammatit. Jos niillä alkaa oma elämä vetämään, sitten voi tämän päättää ja mennä kotiin", Rain sanoo viitateen vuosia kestäneeseen uraan Suomessa.

 

ALku on aina vaikeaa – kyllä se siitä

Koska Rain on ollut niin pitkään Baronalla, kysyy Niko, miten tällä pysyy mielenkiinto työhön - 15 vuoden jälkeen. Rainilla on suoran mutkaton vastaus:

"Töitä pitää tehdä. En osaa muuta sanoa. Työtä se vaan on. -- Mutta jos mä en tykkäis, niin en olisi täällä. Aina on vaihtoehtoja. " 

Tuttuun tapaan Niko kysyy Rainilta vinkkejä työnhakuun. Rain vastaa siihen, että hän on nähnyt monia kavereita, joilla ei ole meinannut työ alkuun oikein sujua ja he ovat meinanneet laittaa rukkaset naulaan. "Mutta kun sanoo niille, että älä vielä mene mihinkään, kokeiles vielä, niin se rupee sujua. Alku on aina vaikeaa." 

"Sun pitää luottaa itseesi. Se on kaikista tärkeintä. Kyllä se siitä."

Rain sanoo, että raha on vain yksi syy töiden tekoon. "Sitten on esimerkiksi sosiaalinen puoli ja se, että osallistut asioihin. Ja kun on asuntojen luovutuspäivä ja ihmiset kiittää, niin kyllä tulee hyvä mieli. Ei sitä aina mitata rahassa." 


Katso myös aiemmin ilmestyneet jaksot!

Työkylässä Niko Kivelä katso kaikki jaksot

Aiheet: UravinkitVideotTyökylässä

Kirjoittanut:

Sandra Lamppu

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Barona avoimet työpaikat