Työkylässä Niko Kivelä – "Muista oma joukkue" [JAKSO 3]

Työkylässä Niko Kivelä -sarjan kolmannessa jaksossa päästään myynnin maailmaan. Niko tapaa Team Managerina toimivan Viljami Alhon, jonka mielestä tärkeintä on joukkue.

"Tästä tulee hauska päivä. Mä rakastan kaupankäyntiä yli kaiken - niin katotaan! Tehdään tästä kisa", Niko haastaa ennen Viljamin tapaamista. 


Kisa jää lyhyeksi - katso videolta, miten Nikon käy myyntityössä!

 

 

Kasvattava työ ihmisten parissa

Viljami on ollut myyjänä kolme vuotta ja nyt hän tekee myös esimiestyötä. Viljami vastaa kahden myyntipisteen henkilöstöstä ja tuloksesta – päivä alkaakin aina sillä, että hän katsoo miten hänen myyntipisteensä sijoittuvat muihin Etelän alueen paikkoihin nähden. Tavoitteellisuus on Viljamille tuttua: hän on harrastanut jalkapalloa ikänsä. 

Viljami sanoo, että myyntityö on kasvattavaa: siinä tulee tavanneeksi ihmisiä, joita ei muuten ikinä tapaisi ja lisäksi myyjällä tulee olla vastaukset lähes kaikkeen – myyjä ei voi jäädä hiljaiseksi.

Heti alkajaisiksi Niko pistää Viljamin pohtimaan, miten myyjän ammatti muuttuu tulevaisuudessa. 
"Nykyään ostetaan paljon netistä. Mutta silti jos firmat oikeasti haluaa hyötyä myynnistä, niin silloin on ihminen myymässä ihmiselle", toteaa Viljami. Jaksossa nähdäänkin, mitä se käytännössä tarkoittaa. 

 

Raha  on myyjälle tärkeä motivaattori

Niko ja Viljami puhuvat myös avoimesti palkasta. Palkka onkin myyntityössä usein tärkeää ja paljon esillä.
Viljami sanoo olevansa tyytyväinen nykyiseen palkkaansa. 

"Harvassa duunissa tienaa kuitenkaan niin hyvin ilman koulutusta. Myyjille ei ole palkkakattoa - voi tienata niin hyvin kuin myy", Viljami kertoo. Hän sanoo, että motivoivaa on etenkin se, että oma tekeminen vaikuttaa palkkaan.

Viljami kertoo, että iso onnistuminen uralla on ollut pääseminen nykyiseen työhön. Työ on siis mielekästä? ”Tyhmää se ois tehdä sellaista duunia, mistä ei pidä. Nautin työnteosta. Tunteja tulee paljon ehkä. Mutta kivaa se on pääsääntöisesti", Viljami sanoo. Hän kertoo, ettei ole hirveästi miettinyt tulevaisuuden suunnitelmiaan.

”Ensin pitää olla tässä hommassa paras, sitten voi lähteä eteenpäin.” 

Viljami ajattelee työtään paljon urheilun ja etenkin futiksen näkökulmasta. "Meillä on tässäkin joukkue. En ajattele itseäni valmentajana, vaan enemmän kapteenina. Yritän näyttää omalla esimerkillä, miten hommat tehdään.”


Osallistu Työelämän traineri -kampanjaan, jonka kautta tarjoamme työnhakijoille ja -tekijöille maksuttomia valmennuksia. Lue lisää tästä:

Barona avoimet työpaikat

Aiheet: UravinkitTyökylässä

Kirjoittanut:

Sandra Lamppu

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Barona avoimet työpaikat