Työkylässä Niko Kivelä – "Ole rohkea" [JAKSO 9]

Jarita_somejakokuva_pake2

Työkylässä Niko Kivelä -sarjan viimeisessä jaksossa Niko lähtee Tampereelle tapaamaan Jaritaa, joka rekrytoi osaajia palvelukeskuksiin Suomessa ja ulkomailla. Jarita on itsekin asunut Espanjassa Barona-uransa aikana ja löytänyt sieltä tärkeitä ystäviä. Työkylässä-sarja lopetetaan hikitreeniin ja yllätykseen!

Jarita Laitinen on 29-vuotias Baronan rekrytointikonsultti. Hän asuu Tampereella, mutta rekrytoi Kuusamoon, Joensuuhun, Ouluun sekä Puolan Katowiceen ja Espanjan Fuengirolaan.

Juuri Fuengirolassa on itse asiassa Baronan isoin palvelukeskus, jossa työskentelee 250 baronalaista tekemässä asiakasneuvontaa, tilauskäsittelyä ja myynnillistä asiakaspalvelua. 

Jarita viimeistelee kasvatustieteiden opintojaan ja harrastaa kuvataidetta sekä crossfittiä – myös Niko saa laittaa jaksossa verkkarit päälleen. 

Katso koko jakso tästä:  

 

 

 

 

 

 

 

Lähde rohkeasti kokeilemaan - vaikka ulkomaille

Jaritan pöydällä oli jakson kuvaamisen aikoihin vielä paksu pino koulukirjoja ja siksi luontevaksi keskustelunaiheeksi nousikin juuri oppiminen. "Joka päivä voi oppia jotain uutta ja mitä pidempään on, sitä enemmän oppia karttuu. Ei se aina hauskaa ole, mutta lopulta se palkitsee." 

Jarita sanoo, että oppimisessa tärkeintä on reflektointi - se, että hetkeksi pysähtyy miettimään, mitä onkaan tehnyt ja mitä on oppinut siitä. "Teetkö paljon tuollaista pysähtymistä?" Niko kysyy. 

"Ehdottomasti liian vähän", Jarita nauraa. 

Jarita kannustaa kaikkia olemaan rohkeita - jottei tarvitse myöhemmin katua. Hän itse lähti Espanjan Fuengirolaan tekemään työharjoitteluaan, koska halusi ulkomaille. "Ei ollut mitään suuren suuria odotuksia, mutta reissu yllätti mut tosi positiivisesti. Sain valtavasti kaikkea. Siitä tuli mulle tosi tärkeä paikka, koen sen jopa toiseksi kotikaupungikseni." Jarita löysi Espanjasta myös edelleen tärkeitä ystäviä. 

Minkä neuvon Jarita antaisi muille? 

"Kannattaa lähteä kokeilemaan. Harvoin siinä menettää mitään, kun kokeilee. Sitä kautta voi löytää itsestään sekä vahvuuksia että heikkouksia, ja ne itselle toimivat, tärkeät jutut."


Työkylässä Niko Kivelä -sarjassa on ehditty kuulla jo 10 innostavan ja erilaisen ihmisen rehellinen tarina työelämästä. Katso kaikki jaksot tästä: 

Työkylässä Niko Kivelä katso kaikki jaksot

Aiheet: UravinkitVideotTyökylässä

Kirjoittanut:

Sandra Lamppu

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action