Työkylässä Niko Kivelä – "Sano joo!" [JAKSO 5]

somejakokuva_danfoss

Työkylässä Niko Kivelä -sarjan viidennessä jaksossa vieraillaan Vaasassa! Tutustumme kokoonpanijan työhön Tonin ja Samulin kanssa. 

Toni Tervala ja Samuli Rytikoski työskentelevät Danfoss Drivesilla, joka valmistaa taajuusmuuttajia eli laitteita, jotka ohjaavat sähkämoottoreiden nopeutta. Heti alkuun  jaksossa pistetään työkamppeet päälle: ESD-vaatteet, jotka purkavat sähköä. Näin Nikokin välttyy rikkomasta komponentteja tuhansien eurojen arvosta! 

KATSO JAKSO TÄSTÄ: 

 

Toni kertoo hakeneensa Danfossille töihin 8 vuotta sitten muutettuaan Toholammilta Vaasaan.  "Ei ollut mitään tarkempaa tietoa työstä, laitoin vain hakemuksen ja pääsin töihin." 

Samuli, 26, on ollut Danfossilla jo päälle 6 vuotta. Hän on valmistunut ammattikoulusta automaatioasentajaksi. Vapaa-ajallaan hän harrastaa chilien ja porkkanoiden kasvatusta pihallaan ja käy salilla. 

Myös Toni nauttii liikunnasta harrastaen salibandya, jota myös pelataan jaksossa. "Hyödynnän työhön kuuluvat työsuhde-etuja: E-passin avulla pääsee kuntosalille ja kulttuuritapahtumiin, ja pääsemme Vaasan Sportin peleihin ilmaiseksi. Nyt ajan on vienyt koulu", Toni sanoo.

Toni opiskelee töiden ohella konetekniikan insinööriksi. Danfoss on tukenut opiskeluja niin, että Toni saa käyttää 16 työtuntia kuukaudessa opiskeluun. Lisäksi työnantaja maksaa opiskelumateriaaleista puolet.

 

Legoja, korttienpeluuta ja hyvää yhteishenkeä

Työkylässä-päivän lomassa Niko pääsee kokoamaan taajuusmuuttajia ja pakkaamaan niitä asiakkaalle lähetystä varten. 

"Työ on vähän kuin legojen kasailua", Toni kannustaa.
"Ruohonjuuritasolla työ on kuitenkin sitä, että sun pitää esimerkiksi tietää, mikä ruuvi sopii mihinkin", Samuli sanoo.  

Danfoss on siitä erikoinen työpaikka, ettei lounaalla tai tauoilla juuri näy käsissä kännyköitä. Puhelimen käytöltä vapautuva aika käytetään yhteiseen kortinpeluuseen. 

Jos saat mahdollisuuden, sano joo

Kuten kaikissa jaksoissa, Niko kysyy Tonilta ja Samulilta vinkkejä työnhakuun. "Mitä sanoisit sellaiselle ihmisille, vaikkapa 19-vuotiaalle, joka ei ole kouluttautunut tai jos on, niin ei pidä alaa omanaan. Hänen pitäis hakea töitä ja se vähän pelottaa. Mitä sanoisit sellaiselle tyypille?"

Samulilta tulee nopeasti vastaus: 
"Sano joo. Kun olet ottanut sen ensimmäisen askeleen ja jos kuka tahansa tarjoaa sulle mitä tahansa, sano joo. Jos sulle itselle ei niin ole väliä, mitä se työ on. Se on aina kokemus, oli se mitä vaan. Kun pääset töihin ja se juttu alkaakin toimia, niin se on kuin rahaa pankkiin sulle itselleni: se antaa itseluottamusta."

Katso Barona Teollisuuden avoimet työpaikat tästä

Aiheet: TyönhakuTyökylässä

Kirjoittanut:

Sandra Lamppu

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action