Työnhakija, tsekkaa nämä asiat ilmoituksesta [VIDEO]

 

Hyvä työpaikkailmoitus jää mieleen ja houkuttelee hakemaan. Baronan myynnin ja kaupan rekrytointipäällikkö Heikki Inhala nostaa esiin muutaman perusasian, mihin työnhakijana kannattaa ilmoituksessa kiinnittää huomiota. Mitä paremmin jaksat ja ehdit tutustua työpaikkailmoitukseen, sitä todennäköisemmin haet sinulle sopivaa paikkaa - juuri oikeanlaisella hakemuksella. Vaikka et saisikaan kylmiä väreitä, anna silti ilmolle ja työpaikalle mahdollisuus. 

TEHTÄVÄNIMIKE JA OTSIKKO KERTOVAT ENEMMÄN KUIN TUHAT SANAA

Jos ilmoituksessa lukee, että haetaan myynnin ihmistä, niin mitä todennäköisemmin sinulle on etuja siitä, että sinulla on myynnin kokemusta ja/tai halukkuutta myyntitehtäviin.

"Kiinnitä siis huomiota työpaikkailmoituksien tehtävänimikkeisiin ja otsikoihin."

Ne kertovat nopeasti siitä, mistä tehtävässä on kyse ja soveltuuko paikka sinulle. Joskus otsikoissa voi näkyä luovia ratkaisuja ja perustittelit loistavat poissaolollaan, mutta vähintään näiden jälkeen sinun tulee tietää, minkä alan tehtävistä on kyse. 

LIITY MYYNNIN AVOIMET TYÖTEHTÄVÄT SUOMESSA FB-RYHMÄÄN

INGRESSI HOUKUTTAA LUKEMAAN ETEENPÄIN

Jos otsikko innosti tai haukotutti, on seuraavan osuuden jollain tavalla vakuutettava sinut.

"Hyvä ingressi, eli otsikon jälkeinen tekstiosuus pystyy lyhyesti tiivistämään sen, millaista osaajaa haetaan ja miksi tehtävää kannattaa hakea."

Tsekkaa myös, mainitaanko tässä kohtaa, onko kyseessä junnun vai kokeneemman tekijän paikka. Ehkä pystyt muodostamaan myös jonkinlaisen ensivaikutelman rekrytoivasta yrityksestä. Onko kieli sujuvaa ja sinua puhuttelevaa, ja tahdot heti selvittää tarkemmin, mistä tehtävässä on kyse. 


PERUSASIAT LÖYTYVÄT HELPOSTI, EIVÄT GOOGLETTAMALLA

Työpaikkailmoituksesta olisi hyvä aina käydä selvästi esille, työsuhteen kesto ja muoto, työpaikan sijainti, työtehtäviin käytettävä aika ja ajankohta ja miten työtä käytännössä haetaan. Tarkista nämä asiat huolella ennen hakemuksen lähettämistä, jotta yllätyt pelkästään iloisesti, kun huomaat mm. työpaikan sijaitsevan lähellä kotiasi.

"Kiinnitä erityistä huomiota myös viimeiseen hakupäivään. Yleisesti ottaen se ei ole se paras päivä jättää hakemuksia, koska haastattelut aloitetaan monesti jo ennen tätä." 

MITÄ SINULTA ODOTETAAN JA...

Tiedetään. Voi olla hieman ärsyttävää lukea loputonta listaa siitä, mitä sinulta odotetaan tai peräti edellytetään. Mutta ota tämä kohta ilmoituksessa mahdollisuutena miettiä hyvät vastaukset jokaiseen kohtaan.
"Vaikka et täydellisesti vastaisi henkilöä, jota ilmoituksessa tunnutaan etsivän, omaat paremmat lähtökohdat hakemiseen, kun olet perillä toivehakijan profiilista."
Jos taas ilmoituksessa todetaan lyhyen ytimekkäästä, että paikka on "hyvälle tyypille",  ota tämäkin tilaisuutena olla enemmän kuin vain se hyvä tyyppi. 


...MITÄ SINULLE TARJOTAAN

Tämä on ihan olennainen juttu.

"Kukapa haluaisi hakea paikkaa, jonka ilmoituksessa ei kerrota mitään siitä, mitä SINÄ saat, kun haet tähän yritykseen tai organisaatioon töihin."

Puhutaanko mitään palkkauksesta, henkilöstöeduista tai esimerkiksi uranäkymistä? Entäpä työyhteisö? Tässä kohtaa pystyt ehkä tsekkaamaan, soveltuisitko persoonasi ja kiinnostuksen kohteidesi puolesta yritykseen. Älä kuitenkaan tee liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Työnantajat eivät aina osaa mainostaa parhaita puoliaan.. Kannattaakin kysellä tutuilta ja muilta, onko heillä kokemusta ko. yrityksestä. 


ILMOITUKSESTA JÄÄ SELKEÄ KOKONAISKUVA

On työpaikkailmoituksia, joiden lukeminen käy työstä ja ilmoituksia, joiden lukeminen on jätetty valitettavan vähälle.
"Hyvässä työpaikkailmoituksessa toistuvat tietyt perusjutut ja välillä ilahduttavasti myös persoonallinen kädenjälki."
Vaikka todellisuus ei vastaisi täysin ilmoituksessa kuvattuja asioita, se on yleensä yksi ikkuna rekrytoivan yrityksen maailmaan.

Käytä siis mahdollisuutesi ja tsekkaa ilmot läpi. Mistä tule fiilis hakea?

Myynti_ja_kauppa

Aiheet: UravinkitTyönhakuVideotTyötraineri

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action