Työnteko eläkkeellä toi Brittalle uuden uran

Britta_Johtela

Britta Johtela työskentelee Baronan kautta ravintolatekstiilikäsittelijänä Lindströmillä. Britta poikkeaa siinä määrin tyypillisestä baronalaisesta, että hän on ehtinyt jäädä eläkkeelle jo yhden kerran. Pienen työelämätauon jälkeen hän halusi palata työelämään ja uusi työpaikka löytyi Baronan Nestor-palvelun kautta.

Baronan Nestor-palvelun toiminta starttasi vuonna 2010. Siihen aikaan palvelua markkinoitiin aktiivisesti ympäri Suomea, ja eläkeläiset saivat kutsuja paikallisiin tapahtumiin ympäri Suomen. Britta muiden joukossa saapui Baronan toimistolle infotilaisuuteen ja pian sen jälkeen tie oli selvä.

Britan varsinainen työura alkoi 19-vuotiaana Helsingin puhelinyhdistyksessä, josta se jatkui muun muassa Elisan palveluksessa. Britta työskenteli asiakaspalvelun ja logistiikan rajapinnassa ja käsitteli esimerkiksi Elisan laitteiden kirjausta, huoltoa ja lähettämistä. Vuonna 2014 Britta jäi työtehtävästä eläkkeelle.

"Olin jo päättänyt, että en enää lähde eläkkeelle jäämisen jälkeen töihin, mutta kun mieheni meni myös työelämään, lähdin perässä. Tämä 71-vuotias mieheni työskentelee myös Baronan kautta, mutta toki logistiikan toimialalla."

 

Britan tie nestoriksi

Viisi vuotta sitten keväällä Barona Flexin henkilöstökonsultti Tuula Kuismin otti yhteyttä infotilaisuudessa käyneeseen Brittaan. Tuulan ehdottomana työpaikkana oli Uudenmaan sairaalapesula Oy. Sieltä tie vei nykyiseen tehtävään Lindströmin pesulaan, jossa ura pesulatyöntekijänä alkoi.

Muidenkin "nestoreiden" tavoin Britta pystyy vaikuttamaan omiin työvuoroihinsa. Tyypillisesti päivävuoro on kello 7.30 - 15.30 välisenä aikana, mutta jokainen työvuoro ja työpäivä varataan erikseen Baronan työvuoro-ohjelman "Vuoroneuvoksen" kautta. Esimerkiksi kesäisin Britta tykkää pitää lomaa ja jättää aikaa myös lapsenlapsilleen.

Baronan henkilöstökonsulteilla on aina ollut iso rooli niin työllistämisessä kuin suhteiden ylläpidossa omiin työntekijöihin. Britta kehuukin Tuulaa siinä, että etenkin "nestoreiden" kanssa tarvitaan kannustusta ja huolenpitoa. Monet saattavat työllistyä täysin tuntemattomille aloille tai ovat kerenneet olla pois työelämästä jonkin aikaa. Juuri silloin Baronan suunnalta tulevalle kannustuksella on sijaa.

Lindström_mankeli 

Arki työelämässä

Baronalla on huomattu, että "nestoreille" on tilaa vallitsevassa työelämässä. Monet yritykset kaipaavat diversiteettiä työyhteisöönsä ja kokeneemmat työntekijät tasapainottavat päivittäistä arkea. Omassa työssään Britta on huomannut, että hänen persoonallisesta tavasta kohdata ja kuunnella muita pidetään työyhteisön sisällä. Sitä paitsi Britta tulee toimeen kaikkien ihmisten kanssa.

Pitkän työuran hyvänä puolena on kokemus ja perspektiivi, jota Britta tuo omaan työyhteisöön. Lindströmin kaltaisessa fyysisessä työssä tarvitaan kannustusta ja tsemppausta. Monesti raskaan työn tekemiseen täytyy löytää syvempi merkitys ja syy. Brittan kohdalla se on, että hän tykkää kotonakin silittää kaikki pyykit ja mennä nukkumaan suoriin lakanoihin. Ravintolatekstiilikäsittelijänä Britta mankeloi harva se päivä myös töissä. 

"Olen saanut palautetta työnantajalta, että me nestorit olemme luottamuksen arvoisia ja hoidamme sovitut asiat. Pystymme myös lähtemään töihin lyhyellä varoajalla. Tätä fyysistä työtä jaksaa tehdä paljolti työkavereiden vuoksi ja kun pääsee auttamaan toisia työkavereita ja työnjohtoa."

Britta ei halua haastattelun lopuksi pohtia, montako vuotta hän aikoo vielä jatkaa työuraansa. Hän ei olisi edes uskonut, että tekisi lopulta näin montaa vuotta töitä ja vielä eläkeiän täyttämisen jälkeen. Syytä murehtimiseen ei varsinkaan ole,  sillä nyt hänellä on työpaikka, mistä hän omien sanojensa mukaan odottaa aina vain uusia työvuoroja.


Oletko työelämän konkari ja kaipaat uusia tuulia uraasi?

Barona_Nestor

Aiheet: uratarinaErilaiset työpaikatTyöyhteisötAjankohtaista

Kirjoittanut:

Valtteri Karjula

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
HAE TÄSTÄ  MUKAAN  NESTORIKSI