Ura rekrytoijana – Varastotyöntekijästä rekrytoinnin superstaraksi

Henkka_blogi (1)

Henri, "Henkka", Aitokari on tällä hetkellä Barona Logistiikan rekrytointitiimissä henkilöstöneuvottelijana, ja hän on viihtynyt työssään todella hyvin. Henkan uratarina ei kuitenkaan ole se yksi tyypillisin "koulun kautta alan töihin" -kuvio. Siksi hän haluaa kertoa oman tarinansa samalla kannustaen rekrytoinnista kiinnostuneita työnhakijoita olemaan aktiivisia työntekijöitä muissa tehtävissä.

Henkan ura Baronalla alkoi jo lukioaikoina, kun hän tarvitsi töitä opintojen ohelle. Hän haki silloin Inexille varastohommiin ja teki nollasopparilla duunia sekä kävi armeijan siinä välissä. Ennen armeijan loppua Henkka alkoi selvittämään uusia työmahdollisuuksia ja teki töitä Barona Teollisuuden puolella. Hän kiinnostui uudelleen logistiikan toimialasta ja etenkin mahdollisuudesta tehdä töitä tiiminvetäjänä, sillä hän oli saanut armeijassa logistiikka-alaan sekä esimiestehtäviin soveltuvaa kokemusta. 

Henkka haki tiimivetäjän paikkaa, mutta sillä kerralla ei suoraan tärpännyt. Kuitenkin hänen kiinnostuksensa esimiestöitä kohtaan tuli esille haastattelussa, jolloin hän teki aluksi perehdyttäjän hommia edeten lopulta lisäkokemuksen kautta toivottuun tiiminvetäjän roliin. Tämän jälkeen hänelle tarjottiin uutta työmahdollisuutta nykyistä rekrytoinnin tehtävää:

”Esimies kyseli haluaisinko vaihtaa rekrytointiin. Olimme keskustelleet asiasta jo aiemmin, mutta silloin toimistotyö tuntui kaukaiselta ajatukselta, vaikkakin se jäi mieleen pitkäksi aikaa yhtenä uravaihtoehtona”, Henkka kertoo.

Siispä tällä kerralla Henkka kävi haastattelussa ja hänen ilokseen sai kyseisen paikan. Päätös paikan ottamisesta ei silti ollut helppo, koska työrooliin tulisi valtava muutos ja kaikki olisi uutta. Pitkien keskustelujen ja pohdintojen jälkeen Henkka päätti ottaa paikan vastaan ja vaihtaa ammattiaan.

Aluksi Henkkaa siis ymmärrettävästi jännitti, sillä hänellä ei ollut kokemusta perinteisestä toimistotyöstä. Kuitenkin Henkan mukaan fiilis uravaihdoksesta on ollut hyvä ja se vain vahvistuu koko ajan. Barona Logistiikan työyhteisön rentous sekä vapaus tukevat urakehitystä ja logistiikka-alan rekrytointi on monipuolista erilaisten toimeksiantojen vuoksi. Lisäksi työn tarkoitus muuttui, kun Henkka sai lisää vastuuta – ennen työ oli mahdollistanut hänen elämänsä, mutta nyt työ on tärkeä osa hänen koko elämäänsä.

"Rekrytointi on haastavaa mutta minulle luonnollista hommaa, jossa myös vapaus ja vastuu korostuvat", Henkka tarkentaa.

MIKÄ ON PARASTA REKRYTOINNIN AMMATISSA? 

1. Työn merkityksellisyys: ”Rekrytoijana työskentely antaa todella paljon, vaikka välillä onkin raskasta, sillä työpaikan saaminen on niin iso asia ihmisen elämässä. Omalla päätöksellä voi muuttaa toisen ihmisen elämää merkittävästi: esimerkiksi yhdeltä iäkkäämmältä hakijalta oli mennyt firma alta, mutta hän pääsi meille haastatteluun ja sai työpaikan eläkeikään asti. Tämä jos mikä lisää työn merkitystä, eikä tarvitse miettiä, onko tässä mitään järkeä.” 

2. Nuorten työllistäminen: ”Ensimmäisellä työpaikkakokemuksella on mieletön vaikutus nuoren elämään. Jos ensimmäisellä duunipaikalla menee hyvin, saa ihan erilaisen lähtökohdan. Kuin taas jos saa huonon työntekijäkokemuksen, voi olla vaikeampi hakea enää töitä uudelleen. Siksi haluan itse auttaa nuoria työllistymään ja antamaan heille hyviä työntekijäkokemuksia."

ENTÄ KENELLE REKRYTOINNIN AMMATTI SOPII?

”Jos haluat tehdä yhteiskunnallisesti arvokasta työtä ja olet valmis tekemään töitä tiiviisti muiden ihmisten kanssa, kannattaa ehdottomasti harkita tätä uraa”, Henkka toteaa rivakasti. 🔝

Näistä ominaisuuksista on myös etua:
• Sosiaaliset tilanteet eivät pelota liikaa ☑️
• Hyvä paineensietokyky ☑️
• Aktiivinen asenne: vaikka joku asia jännittäisi, tekee ja yrittää parhaansa. ☑️

Henkan sanoin rekrytoinnin työ sopii oikeastaan kenelle tahansa: ”meilläkin on töissä persoonia laidasta laitaan, on sekä ekstroverttejä että introverttejä, mutta asenne tehdä työtä täysillä on se tärkein!”. 💎


Hae töihin logistiikan alalle ja luo itsellesi ura Henkan tyylillä:

Varastotyöpaikat

 

Aiheet: RekrytointiLogistiikkaTyöelämäUravinkituratarinaTyöntekijätarinat

Kirjoittanut:

Marika Laine

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Barona Logistiikka avoimet työpaikat