Uratarina: Lembit työskenteli Baronalla rakennusalalla 15 vuotta

lembit-blogikuva3

Kuvassa vasemmalla Lembit ja oikealla Barona Rakennuksen toimialajohtaja Timo Ahola Lembitin läksiäisissä.

Barona Rakennuksella vietettiin viime viikolla Lembit Kliimandin läksiäisiä, kun hän ansaitusti 64-vuotiaana jäi eläkkeelle. Lembit työskenteli Baronalla rakennusalan hommissa vuodesta 2005 alkaen. Viidentoista vuoden aikana Lembitillä oli kolme tilausta: hän työskenteli ensin Pakrakilla yhdeksän vuotta, sitten Jatke Uusimaalla 4 vuotta ja viimeisenä ennen eläkkeellä jäämistään Laptilla Kalasatamassa uusia kerrostaloja rakentamassa vuoden.

”Olen tehnyt Baronalla vuosia timpurin töitä sekä rappaustöitä, kuten suihkuseiniä ja erilaisia asennuksia, kuten ikkunasennuksia ja lattia-asennuksia. Varsinkin pienemmillä työmailla tehtiin aina paljon kaikenlaista erilaista hommaa”, Lembit kertoo työtehtävistään. ”Tein myös paljon työmailla korjaustöitä eli paikkailin ja korjailin muiden jälkiä. Esimerkiksi säädettiin yli 100 parvekeovea, joita ei oltu asennettu oikein. Periaatteessa tehtiin kaikki mitä asunnoissa tehdään ennen luovutusta.”

BARONA TYÖNANTAJANA

Työnantajana Barona on ollut Lembitille varma ja luotettava. ”Täällä oli aina helppo tehdä töitä ja kaikki asiat oli aina jo ratkaistu, ennen kuin kerkesin pyytämään edes apua. Baronan yhteyshenkilöt Timo, Pekka ja Eetu olivat varma muuri aina mun takana. Oli helppoa keskittyä työhöni työmaalla, kun kaikki muut asiat aina hoidettiin niin hyvin”, Lembit kehuu.

”Töitä oli tarjolla koko ajan viidentoista vuoden ajan. Työn tarjoajia on rakennusalalla paljon ja palkoissa voi erot olla pienet, mutta Baronalla ihmissuhteet työntekijöiden kanssa on tärkeitä ja siksi suosittelen Baronaa työnantajana.”

JOKAINEN TYÖMAA ON ERILAINEN

Viidentoista vuoden aikana Lembit on kerennyt työskennellä monilla erilaisilla työmailla. ”Mielenkiintoisia työmaita on ollut ja sanoisin, että kaikista mielenkiintoisin oli Kampin Hiljaisuuden Kappeli, jossa vinot ulkoseinät laatoitimme mustalla marmorilla”, Lembit kertoo.

”Kun aloitin alalla, esimerkiksi akkuporakoneet vasta tulivat markkinoille. Ala on kehittynyt paljon ja varsinkin Suomessa on hienot laitteet."

Lembitillä on aina ollut ympärillä hauskat ja mukavat mestarit työmailla. Hän kokee, että hyvällä asenteella pääsee pitkälle. Huumoria on löytynyt työmailta ja se on tärkeää, sillä silloin jaksaa tehdä töitä.

KOLME NEUVOA NUORILLE, JOTKA ALOITTAVAT TYÖNSÄ RAKENNUSALALLA

Lembitillä on kolme neuvoa nuorille, jotka aloittavat työnsä rakennusalalla:

Ensimmäiseksi tärkeää on kokeneempi ja osaavampi esimerkiksi mestari, kuka osaa neuvoa ja ohjeistaa miten työmaalla toimitaan ja mikä siellä on tärkeää. Toisena neuvona Lembit kertoo sen, että kokemusta erilaisista työtehtävistä on hyvä kerätä ja kaikista parhaiten oppii seuraamalla muita. Kolmantena neuvona, mitä ei Lembitin mukaan saa unohtaa, on huumori työmaalla. Se ei ole maailmanloppu, jos tekee joskus virheen tai kaikki ei onnistu, vaan sillä oppii ja huumorin kautta näistä asioistakin pääsee eteenpäin.

”Hauskoja tarinoita löytyy ja paljon, kaikkia ei tässä kehtaa ääneen sanoa”, Lembit nauraa.

Katso kaikki avoimet rakennusalan työpaikat

Kirjoittanut:

Emmi Hietanen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää