Paperitehtaan prosessinhoitajasta IT-alalle

uratarina_teemu_mäkelä

BIT Meets -artikkelisarjassa  tutustumme ICT-alan osaajiin. Nyt pääsemme tutustumaan Teemuun, joka työskentelee teknisenä asiantuntijiana Fujitsulla.  

Kuka olet?

Olen Teemu Mäkelä, 28 vuotta. Tekninen asiantuntjia ja kahden lapsen isä. Asun Tampereella ja tällä hetkellä työskentelen Baronan kautta Fujitsulla On-Site Technician -roolissa.

Miten päädyit IT-alalle ja nykyiseen rooliisi?

Olen pienestä asti viihtynyt tietokoneiden parissa. Ennen datanomiksi kouluttautumista työskentelin paperitehtaalla prosessinhoitajana, mutta kun paperitehtaan hommat loppuivat, päätin opiskella ICT-alaa. Pian valmistumisen jälkeen löysin töitä Baronan kautta. 

En tullut valituksi hakemaani tehtävään, mutta Baronalta oltiin minuun uudestaan yhteydessä ja ehdotettiin toista, minulle paremmin soveltuvaa työpaikkaa. Työskentelin alkuun puolisen vuotta Relacomilla, ja kun työt siellä loppuivat, Baronan kautta työskentely toi turvaa, sillä minulle tarjottiin heti seuraavana päivänä jatkoa vastaavien tehtävien parissa Fujitsulla.

Millaisia työpäiväsi ovat?

Työskentelen tällä hetkellä Fujitsun kautta terveydenhuollon asiakkuuden lähituessa. Työssäni parasta on sen sosiaalinen puoli eli asiakkaat. Asiakaskunta on laaja, ja jos työtehtävät haluaa saada hoidetuksi aikataulun puitteissa, on oltava yhteydessä moneen eri tahoon. Pidän myös työn vaihtelevuudesta: välillä pääsee uppoutumaan isoihin projekteihin ja toisinaan taas voi valita itselleen mieleisiä pienempiä tehtäviä ongelmanselvityksen, asennuksen tai verkkopuolen parista. Olen oppinut työssäni paljon uutta verkkopuolesta ja koen, että kommunikointikykyni on myös kehittynyt.

Lähden joka aamu töihin mielelläni, joten taidan olla oikealla alalla. Työkavereistani on muodostunut tiivis parinkymmenen hengen porukka, jonka kanssa ollaan tekemisissä myös töiden jälkeen; käydään kalassa ja pelaillaan videopelejä. 

Kokemuksesi Fujitsusta ja Baronasta?

Fujitsu on mielenkiintoinen työpaikka, sillä se on iso kansainvälinen yritys, jossa eri työtehtäviä ja uramahdollisuuksia riittää. Teknisen asiantuntijan (lähituki) työ taas sopii mielestäni niille, jotka ovat kiinnostuneita koneiden laitteistosta sekä komponenteista ja tykkäävät tehdä hands-on työtä. 

Baronan kautta työskentelyssä olen pitänyt siitä, että systeemit ovat selkeät ja kaikki pelittää niin kuin pitää. Minulta kysellään miten menee ja on sellainen olo, että työntekijöistä pidetään huolta. 

Suosittelen myös pitämään Baronan työpaikkoja silmällä, sillä heidän kauttaan voi työllistyä moneen eri IT-alan yritykseen.

New call-to-action

Aiheet: uratarinaTechsupport uratarinat

Kirjoittanut:

Henna Varis

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää