Tavoitteista totta määrittelemällä maali

Kesäloma on lusittu ja edessä syyskauden uudet kujeet. Syyskuu tarjoaa lomalla levänneelle uuden alun ja moni suunnitteleekin suuria syksyksi: uusi työ, harrastus, touhua ja tekemistä. Eteenpäin meno ja enemmän tavoittelu kuuluu ihmisluonteeseen.

Tavoitteista totta määrittämällä maali

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Unelmat ja toiveet kannattaa laittaa tarkkaan syyniin ja vain mietintämankelin läpi selviytynyt haave pistää toteutukseen. Onnistuakseen pitäisi tavoitteen olla mahdollisimman tarkka ja yksityiskohtainen sekä jollain tavalla mitattavissa, realistinen ja aikataulutettu. Parhaaseen tulokseen pääsee myös muokkaamalla tavoitteen positiiviseen muotoon. Aivolohkomme tottelevat parhaiten myönteistä käskyä.

"Onnistuakseen tavoitteen tulee olla tarkka ja yksityiskohtainen
sekä jollain tavalla mitattavissa, realistinen ja aikataulutettu."

 

Pontta päätöksiin suunnitelmalla

Kun tavoite on asetettu, tee aikaan sidottu etenemissuunnitelma. Vaihtoehtoja on monia. Joku tekee insinöörimäisen projektisuunnitelman Excel-taulukkoon ja toinen tarroittaa jääkaapin oven Post It -lappujen värikkääseen kirjoon. Luova puolikin kannattaa vapauttaa ja tutustua yhtenä vaihtoehtona vaikka Goal Mapping -menetelmään, jossa tavoitteiden saavuttamista vahvistetaan visuaalisin keinoin.

Pidä huoli, että tavoite on ’omasi’

Itse asetetut unelmat toteutuvat monta kertaa varmemmin kuin ulkoapäin ja ympäristön paineesta ojennetut. Päämäärän saavuttamiseksi on syytä pyöritellä toivetta mielessä jonkun aikaa, jotta se ehtii vahvistua omaksi, oikeaksi ja karikkoisen kulunkin arvoiseksi.

My goals

Aseta välitavoitteita

Kun tavoite on asetettu ja omistettu, ryhdy toimeen. Etene askel kerrallaan tekemääsi projektisuunnitelmaa kunnioittaen. Onnistuminen ruokkii menestystä ja antaa polttoainetta loppumatkaan. Palkitse itsesi jo saavuttaessasi välitavoitteen. Ole sitkeä, älä luovuta!

Syleile matkanvarrelle osuvia haasteita

Kivikkoisen osuuden edessä, etene pienin mutta varmoin askelin. Haasteet tarjoavat kasvun paikan, ongelmanratkaisukyvyllesi lisäharjoitusta ja vahvistavat myös, että tavoitteesi jota kohti matkaat, on todella tavoittelun arvoinen. Maaliin saapuminen on mutkien jälkeen herkullisempaa kuin suoran taipaleen päätepysäkki.

Muista maali!

Mitä tapahtuu kun ylität kalkkiviivan? Kuvittele h-hetki ja herkuttele ajatuksella usein. Ja kun tavoite on saavutettu ja maalinauha napsahtaa poikki, juhlista ajankohtaa!

"Ei pelkästään se määränpää vaan myös se matkaa!"

 

Nauti matkasta kohti tavoitetta

Ja tärkeimpänä, loppuen lopuksi: ei pelkästään se määränpää vaan myös se matkaa! Vaikka tavoitteisiin pääsy voi olla räjähtävä tunne ja maailmaa muuttava mullistus, hukkaantuu tämä hetki, jos elää pelkästään tulevassa. Tavoitteellinen Carpe Diem taitanee olla se kultainen onnentie.

Menestyksekästä ja tavoitteellista syksyä! Tulkoot tavoitteesi toteen.

New call-to-action

Aiheet: UravinkitAsenne

Kirjoittanut:

Krista Pulkkinen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action