Älä tee näin haastattelussa - muutama käytännön vinkki

Haastattelussa kaksi vierasta ihmistä kohtaa toisensa ensimmäistä kertaa. Rekrytoiva esimies muodostaa sinusta käsitystä ja helposti olettaa, että käyttäytymisesi kertoo tavastasi toimia ja olla uusissa, virallisen tuntuisissa tilanteissa.

Moni tietää, että haastattelussa kannattaa olla aito ja rehellinen. Se auttaa sinua löytämään tehtävän ja organisaation, joihin sinä sovit parhaiten. On kuitenkin joitain asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon työhaastattelussa. Tässä muutama käytännön vinkki, ettei sinun tarvitse oppia kaikkea kantapään kautta.

 

Syöminen, juominen, oleminen, kielenkäyttö

Älä syö purkkaa tai banaania, äläkä juo omasta pullosta vettä, vaan ota vastaan tarjottu tee tai kahvi tai sitten sinnittele kuivin suin. Tai ainakin kerro, että tulit juuri treenaamasta ja tankkaaminen on kesken.

Istu niin sanotusti normaalisti jalat lattialla, äläkä esim. polvet sylissä tuolilla tai lootusasennossa, jos et hae joogaohjaajan tehtävää.

Jos vastaat puhelimeesi kesken haastattelun, älä jää kertomaan tarkempia koordinaatteja sijainnistasi ja saavutuksiasi, jotka ovat sinut tänne tuoneet tai aikatauluasi seuraavalle viikolle treffien sopimiseksi soittajan kanssa. Suosittelen, että jos on pakko vastata, vastaat lyhyesti ”soitan sinulle myöhemmin” ja hiljennät puhelimen.

Älä kuvaile entistä puolisoasi muijaksi tai äijäksi, joka oli paise tarkemmin määrittelemättömässä paikassa ja joka vaatimuksillaan aiheutti opintojesi keskeytymisen. Älä puhu entisestä esimiehestäsi sinä älykkyydeltään rajoittuneena henkilönä, joka ymmärrettävästi sai aivohalvauksen, kun hänen päässään kerrankin tapahtui jotain. Myös nykyisen työnantajasi strategiaa voit ehkä kuvata muutenkin kuin toteamalla, että se on ”ihan sitä itseään”.

 

Jos haluat väitellä haastattelussa, valitse aihe harkiten

Jos sinulla on kykyä haastamiseen, sparrailuun ja argumentointiin, voit todentaa sitä ehkä muutenkin, kuin aloittamalla väittelyn siitä, miksi tehtävä on avoinna tai onko esimies oikea henkilö arvioimaan kompetenssiasi. Jos haluat tietää, miksi kuvattu toimintaprosessi poikkeaa siitä, jota olet tottunut toteuttamaan, pahimmassa tapauksessa siinä yrityksessä, jonka tilanne on omien sanojesikin mukaisesti tuhoon tuomittu, voisit ehkä ottaa asiaan rakentavan lähestymistavan.

CV kuva ansioluettelo_pieni

Muutkin kuin täydelliset ihmiset työllistyvät – uskalla analysoida epäonnistumisia

”En kyllä muista, että olisin koskaan epäonnistunut, ” ja esimies kysyy asiaa toista kautta; ”Olisiko jotain, mitä olisit tehnyt toisin, nyt kun katsot taaksepäin?” ja ehdokas vastaa; ” Ei kyllä tule mieleen mitään mainitsemisen arvoista.”

Haastattelun päätyttyä esimies toteaa, että niin uskomatonta kuin se onkin ja niin hyvältä kuin henkilö tuntui monilta osin, niin häntä ei voida koskaan palkata heille. Tässä yhtiössä kun ollaan hänen mukaansa ihmisiä, eli ei aivan täydellisiä, mutta ennen kaikkea kokeilun ja erehdysten kautta siellä kehitetään toimintaa. Epäonnistumisten analysointi ja niistä oppiminen on tärkeää niin organisaation kuin työntekijöiden kohdalla.

"En kyllä muista, että olisin koskaan epäonnistunut."

Älä hae tehtävää vain, koska oletat tarjotun työsuhteen olevan turvallinen

Jokainen rekrytoiva esimies on kiinnostunut syistä, jotka saivat sinut hakemaan tehtävää ja miksi juuri sinä olisit oikea valinta siihen. Hän ei vakuutu innostasi tehdä tätä työtä siinä heidän tiimissään, jos syynä on vain se, että käsityksesi mukaan yrityksen talous on vakaa ja uskot turvalliseen tulevaisuuteen.

Olen ollut tilanteessa, jossa esimies kysyi kiinnostuksen syitä ensin suomeksi ja sai tämän vastauksen. Sen jälkeen hän yritti antaa mahdollisuuden paikata tilannetta kysymällä ruotsiksi motivaatiotekijöitä.

Pahimmassa tapauksessa voit siis kahdella kielellä kertoa, että oikeastaan sinua ei ollenkaan kiinnosta esim. tarjottu monipuolinen tehtäväkenttä ja hyvät uramahdollisuudet, vaan sinua kiinnostaa vain vakaa työsuhde ihan missä tahansa yrityksessä.

Viimeisin ja tärkein; älä anna näiden vinkkien kahlita itseäsi

Näillä ohjeilla minun ei ole tarkoitus tukahduttaa luontaista ilmaisuvoimaasi ja vääristää aitoa persoonaasi.  Voit siis toimia haastattelussa edellä mainitsemillani tavoin, jos tilanne niin vaatii tai sinusta vain tuntuu siltä. Itse olen todistanut, kuinka nämä menettelyt eivät ole edistäneet ehdokkaan asiaa, mutta jokainen tilanne on ainutlaatuinen ja monen asian ja persoonan summa.

Kokemuksesta voin kertoa, että olen toisaalta esimerkiksi nähnyt ehdokkaan tehostavan pantomiimilla uratarinansa esitystä ja onnistuneen siinä. Tai hän on voinut tuntea, että meikki on rapissut ja näppärästi hoitanut luomi- ja ripsivärit sekä poskipunan kuntoon samalla, kun analysoi selkeästi saavutuksiaan työelämässä.

Sinun ei kuitenkaan haastattelua varten tarvitse harjoitella mitään pantomiimia tai olla täydellisesti meikattu, kunhan olet oma itsesi. Lista niistä asioista, jotka ovat haastattelussa sopivia tai ihan ok, jos ei jopa toivottuja, on todellakin paljon pitempi kuin ns. varoituslista.

Eli suuntaa vain rohkeasti seuraavaan haastatteluun!

Etsitkö töitä? Katso avoimet paikkamme tästä: 

New call-to-action

Aiheet: TyöhaastatteluUravinkit

Kirjoittanut:

Kristiina Vormala

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action