Alle vuodessa voi jo saavuttaa paljon - ainakin Telialla Espanjassa

Telian tuore palveluasiantuntija Noora Nylund viihtyy Baronan palvelukeskuksessa Fuengirolassa. Työkseen hän auttaa yhdessä myyntivalmentajan ja muiden palveluasiantuntijoiden kanssa työkavereitaan onnistumaan. Nooran pitkäaikainen haave toteutui hänen muuttaessaan Espanjaan - vihdoinkin löytyi luotettava työpaikka ja siksi kiirettä takaisin Suomeen ei ole.

Heinäkuussa 2017 Noora Nylund muutti työn perässä Fuengirolaan. Sitä ennen hän kerkesi Suomessa työskennellä asiakaspalvelutyössä Suomen päässä esimerkiksi Gigantilla. Hänen mukaansa Espanjaan lähtöä viivytti tieto siitä, että Espanjassa kaikki työnantajat eivät toimineet työntekijän kannalta luotettavasti.

Noora aloitti ensin Telian palveluneuvojana, mutta jo seuraavan vuoden maaliskuussa tuli ylennys palveluasiantuntijaksi. Fuengirolan toimistolla työntekijöiden kierto ja sykli on nopea ja kasvu sen mukaista. Esimerkiksi esimiesluku on kasvanut kahdesta seitsemään hyvin lyhyessä ajassa. Telialle on myös palkattu oma myyntivalmentaja, joka kouluttaa ja vierivalmentaa työntekijöitä eli kuuntelee, seuraa ja antaa vinkkejä, kun he vastaavat puheluihin.

"Ymmärsin, että myynnillisyydellä pääsisin etenemään seuraavalle tasolle. Nyt myynnillisyys on vahvasti mukana toiminnassa ja työskentelen myyntivalmentajan kanssa hyvin tiiviisti."

Päivittäinen työnkuva koostuu linjatyöstä, joka tarkoittaa esimerkiksi puhelimen kautta käytävää asiakastyötä. Käytännössä jokaisessa vuorossa on yksi päivystävä palveluasiantuntija, joka on ennen kaikkea auttamassa muita työntekijöitä. Nooran toimiessa päivystävänä palveluasiantuntijana hänen täytyy osata käyttää käytössä olevia järjestelmiä ja ohjeistaa niihin liittyvissä asioissa. Yli kymmenen järjestelmää aiheuttaa tuon tuosta kysymyksiä työkavereiden puolelta.

[Katso, millainen toimipiste meillä on Fuengirolassa. Artikkeli jatkuu alla.]

ULKOMAILLE TAI SUOMEEN - TULE TELIALLE!

 

Espanjassa aikaa jää muuhunkin

Utelin haastattelun lomassa Nooran vapaa-ajasta Espanjassa. Asuminen rannan vierellä mahdollistaa aamuiset lenkit meren läheisyydessä. Vaikka päivät kuluvatkin töissä, Espanjassa valoa riittää pidempään eli ulkoilla voi myös töiden jälkeen. Fuengirolan lähellä sijaitsevat vuoret kutsuvat Nooraa, ja yhtälailla salilla käynti ja lenkkeily kuuluvat hänen harrastuksiinsa.

"Kotiuduin tänne tosi nopeasti. Kun kävin Suomessa viimeksi, tajusin minkä takia olen lähtenyt."

Espanjaan muuttoon liittyen moni miettii paikallista palkkatasoa. Vaikka Espanjassa tulot ovat pienemmät, rahaa jää käteen enemmän, kun suhteuttaa vuokran ja ruokien hintaan. Myös harrastukset ovat halvemmat, sillä luonto tarjoaa paljon ilmaisia aktiviteetteja.

Kenelle Telian työpaikka Espanjassa sopii?

Noora näkee, että Espanjaan muttaminen on mahdollistanut hänelle sen, että vaikka hän tekisi päivät töitä, hän pystyy "rahan tekemisen" lisäksi elämään. Ilmasto ja ihmiset ovat täysin erilaisia, kuin Suomessa ja Noora kertookin, ettei ole kuullut yhtään ihmistä, joka on katunut Espanjaan muuttamista. Kaikilla on toki syyt lähtöönsä.

"Tänne muuttaminen on antanut perspektiiviä. Jos haluat työn missä on hyvä olla, tämä on sinun paikkasi."

Työpaikkaa Telialla ja Baronan toimistolla Noora mainostaa sen verran, että tilat ja toimistot ovat erittäin hyvällä tasolla. Uudet työkaverit, jotka ovat muista työpaikoista Fuengirolassa meille siirtyneet, ovat kertoneet, että heistä on tuntunut kuin he olisivat tulleet eskarista lukioon.

Fuengirolan palvelukeskus näyttäytyy ulospäin tiiviinä työyhteisönä ja sitä se onkin. Koska kukaan ei tunne ketään alkuun, jokainen auttaa uusia tulijoita. Noora sanoikin, että aiemmassa elämässä koskaan työkaverit eivät ole tulleet hänelle niin läheiseksi näin lyhyessä ajassa. Toisaalta taas, jos joku kaipaa vapautta, sitäkin on mahdollista saada. Kun työnsä hoitaa hyvin ja tavoitteellisesti, saa olla vapaasti ja mennä miten haluaa.


Hae alta Nooran työkaveriksi Telian yhteisöön Fuengirolaan.

New Call-to-action

Aiheet: AsiakaspalveluUravinkitFuengirolaVideot

Kirjoittanut:

Valtteri Karjula

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action