Asenne esiin jo työhaastattelussa

25-vuotias Kim Toivonen on uusi Barona Teollisuuden rekrytoija. Tässä tarinassa käymme läpi Kimin urapolkua sekä päätymistä meille töihin. Artikkeli sisältää Kimin muisteluita omasta työelämästä sekä tuntemuksia nyt kahden kuukauden ikäisestä työsuhteesta.

Kim vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Kotkassa. Ylioppilaaksi valmistuttuaan hän työllistyi ensin mainosalalle tehden tekstiilipainatuksia. Tuon työkokemuksen innoittamana Kim päätyi opiskelemaan liiketaloutta. Koulupaikka löytyi Saimaan Ammattikorkeakoulusta Lappeenrannasta, josta löytyi hänen toivomansa kansainvälinen ympäristö.

Koska englanti sujui alusta alkaen hyvin, Kim hakeutui opiskelemaan kansainvälistä kauppaa ja valmistui tradenomiksi. Hän kävi myös Yhdysvalloissa vaihdossa. Joulukuussa 2016 korkeakoulu saatiin pakettiin ja Kim kerkesi hetken työskennellä myös isänsä yrityksessä.

Isänsä yrityksessä Kim teki toimistotyötä pääasiallisesti yksin. Hän alkoi kaivata työtä, jossa saisi olla ihmisten kanssa tekemisissä. Työhaastattelussa Kim kertoi määrittelevänsä itsensä ihmisluokkaan "people person". Se viittaa Kimin intohimoon tehdä työtä toisten ihmisten kanssa.

 

Matka Baronalle

Kim sai Baronan avoimen työpaikan tietoonsa kaverinsa kautta. Hänellä ei ollut mitään ennakkoajatusta - tai tietoutta Baronasta, mutta ystävä osasi suositella työpaikkaa ja työnantajaa. Loppu viimein Kim tuli valituksi Baronan Tikkurilan toimistolle Barona Teollisuuden rekrytoijaksi.

"Olen ylpeä baronalainen."


Saavuttuaan ensimmäisenä päivänä toimistolle, esimies Markku Vihma tiimeineen otti Kimin vastaan. Alkuun hoidettiin perehdytys ja annettiin tietokone ja puhelin. Ne olivat tärkeimmät työkalut, jotta rekrytoijan työtä pystyisi tekemään. Hyvin pian Kim pääsi välittömästi kiinni oikeaan työhön, mutta koulutusta työhön jatkettiin.

"Halusin heti kiinni töihin ja tykkään vastuusta. Tekemisen kautta oppiminen sujuu luontevasti."

 

Muuallakin kuin Baronalla, Kimillä on aina ollut hyvät työkaverit. Edellisiin työkavereihin on vieläkin säilynyt hyvät välit. Työkavereiden kanssa toisille annetaan palautetta ja kaikki kunnia jaetaan yhdessä. Baronan puolella Kim on törmännyt positiiviseen ongelmaan; iso määrä uusia ihmisiä ja paljon erilaisia toimialoja. Niissä on uudella työntekijällä ollut eniten opittavaa!

Katso videon millaista on olla Barona Teollisuudella töissä. Teksti jatkuu alla...

 

Kenelle työ tai Barona sopii?

Baronalla vallitsee kulttuuri, missä halutaan vaalia hyvää asennetta työtä kohtaan. Kim kertoo itsekin hakevansa työnhakijoita, joilla paistaa silmissä aito halu tehdä töitä. Työstä ei "sluibailemalla" selviä, sillä kaikki työ tehdään yhdessä ja vastuu jakautuu aina tiimille. Totta kai, Kimilläkin on omat henkilökohtaiset tavoitteet ja tulokset.

"Töissä on kivaa ja voidaan vitsailla, mutta hommat kuitenkin hoidetaan. Jonkun verran ollaan vapaa-ajalla tekemisissä."

Rekrytoijana Kim toivoo uusilta työnhakijoilta asenteen näkymistä. Hänen oma aiempi tausta vuokratyön parissa tuo lisäarvoa ja ymmärrystä nykyiseen työhön. Työnhakijoille Kim haluaakin viestittää, että asenteella pystyy korvaamaan esimerkiksi muuten puutteellisen taustan. Hyvän asenteen omaavia työnhakijoita Kim haluaakin työllistää.

Tervetuloa meille työhaastatteluun - tutustu alta työpaikkoihimme!

TÄSTÄ KATSOMAAN TEOLLISUUDEN AVOIMIA TYÖPAIKKOJA

Aiheet: TyöhaastatteluUravinkitTyönhakuTyöntekijätarinat

Kirjoittanut:

Valtteri Karjula

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action