Avoin mieli, itsensä kehittäminen ja kiinnostus uusiin teknologioihin – Kimmon ura ohjelmistotestaajana

Kokenut QA-ammattilainen Kimmo Ovaska työskentelee tällä hetkellä testaussuunnittelijana testiautomaation ja mobiilitestauksen parissa. Kimmo päätyi nykyiseen työtehtäväänsä vuonna 2016 työskenneltyään sitä ennen laaja-alaisissa tehtävissä. Lue Kimmon uratarina!

Kimmo Ovaska uratarina

Riihimäeltä lähtöisin olevan Kimmon alkuperäinen tarkoitus oli lähteä Ouluun opiskelemaan ja palata takaisin Etelä-Suomeen diplomi-insinöörin paperit matkassa. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos Kimmon päätyessä töihin testaus- ja elektroniikkasuunnittelun pariin jo opiskeluaikana. Oulu vakiintui asuinpaikaksi ja vaihtelevien HW-puolen tehtävien parissa vierähtikin useampi vuosi.

Kiinnostus ohjelmistopuolta kohtaan oli herännyt kuitenkin jo varhain ja ensimmäiset tehtävät niiden parista löytyivät sattumalta yrityskaupan seurauksena. Taustaa hänellä löytyi myös aiheesta, sillä DI-opintojen ohjelmointikurssien lisäksi koodausta hän oli aloitellut harrastuksena jo Commodore 64 Mikrobitin sivuilta löytyvien koodipätkien avulla.

Vuonna 2016 Kimmo siirtyi nykyisiin tehtäviinsä, jotka sisältävät testiautomaation kehitystä sekä ohjelmistotestausta pääasiassa mobiililaitteilla. Siirtymä uusiin tehtäviin näyttäytyi ennen kaikkea mahdollisuutena päästä sisään ohjelmistokehityksen moderneihin työkaluihin ja toimintatapoihin. Heti ensimmäisinä päivinä Kimmolle tarjottiinkin mahdollisuutta opetella Rubya sekä projektia siihen perustuvan testiautomaation parissa. Kimmo päätti ottaa haasteen vastaan ja pystyikin ilmoittamaan jonkin ajan kuluttua, että Ruby alkaa sujumaan ja jatkaa mieluusti sen parissa.

Uudet teknologiat eivät kuitenkaan ole ainoa asia jota Kimmo on päässyt oppimaan, sillä hän korostaa, että on uusien työtehtävien myötä oppinut ajattelemaan asioita enemmän käyttäjälähtöisesti ja katsoo esim. mobiililaitteita nykyään enemmän ”ulkoa sisäänpäin ymmärtäen paremmin loppukäyttäjän näkökulmia sekä preferenssejä”. Aikaisempi HW-tausta on kuitenkin myös tässä työssä ehdottoman hyödyllinen ja sen myötä Kimmo kertoo hahmottavansa ja löytävänsä mahdolliset bugit ja syyt ongelmille tehokkaasti.

Nykyinen työympäristö on Kimmosta kiehtovaa siitä syystä, että työilmapiiriin on panostettu paljon. Ympärillä on paljon kokeneita kollegoja, joiden avulla työkulttuuriin on pyritty saamaan hyväksi havaitut asiat käytäntöön siten, että työnteko on miellyttävää ja uuden oppimiseen kannustetaan. Kimmo mainitsee, että taitavien kollegojen keskellä fiilis on välillä kuin tekisi töitä osana All-Stars joukkuetta. Erityisen ilahduttavaksi piirteeksi hän näkee kokeilukulttuurin, jossa uusille asioille annetaan mahdollisuus ja niitä kokeillaan mieluusti. "Mikäli vuosikausia on hakattu nauloja vasaralla seinään, on varmasti järkevää ainakin kokeilla ruuvinväännintä omassa työssään", toteaa Kimmo.

Uuden oppimisen ja uusien asioiden parissa työskentely on Kimmosta ollut luonnollista johtuen siitä, että hänen perusluonteensa on utelias ja hän on kiinnostunut uusista teknologioista ja tavoista tehdä työtä. Tärkeäksi hän kokee tässä asiassa sen, että oma mieli on avoin uusille ideoille. Välillä on pysähdyttävä tarkastelemaan maailman kehitystä sekä peilattava omaa osaamistaan myös kriittisesti. Omaa osaamistaan Kimmo on kehittänyt pitämällä jatkuvasti yllä erilaisia harrasteprojekteja liittyen uusiin teknologioihin ja tätä hän suosittelee muillekin. Omalla laaja-alaisella kokemuksellaan Kimmo on huomannut, että esim. testauskäytännöt ovat ylätasolla hyvin samanlaisia vaikka työkalut ja testattavat asiat ovatkin erilaisia. Avoimella mielellä ja opiskelulla nämä erot ovat kuitenkin hyvin otettavissa haltuun mikäli vaan motivaatiota tekemiseen löytyy.

Työelämän ulkopuolella Kimmo pitää huolta omasta kunnostaan pyöräilyn ja erityisesti maastopyöräilyn avulla. Vuositasolla urheilun parissa kuluu arviolta n. 600 tuntia ja tätä hän pitää erityisen tärkeänä erityisesti työelämästä palautumisen näkökulmasta. Vauhdikkaana lajina maastopyöräily vie helposti ajatukset muualle ja siihen keskittyessä työasiat jäävät taka-alalle. Aktiiviseen elämäntapaan yhdistettynä hyvät yöunet ovat A ja O Kimmon elämässä.

Liity mukaan Barona IT:n huikeaan jengiin! Etsimme nyt usealle mielenkiintoiselle asiakkaallemme eri paikkakunnille uusia digisankareita.

 

devaaja-designer-testaaja-rekry-barona-it

Aiheet: ITUravinkittyöllistyminenTyönhakuuratarina