Harrastusprojektit veivät ohjelmistokehittäjän Oulusta Jyväskylään

Omien harrastusprojektien kautta kartutettua osaamista on tärkeää tuoda esille, mikäli olet hakemassa töitä IT-alalta. Oululainen Ville on tästä innostava esimerkki, sillä hän pääsi töihin jyväskyläläisen yrityksen ohjelmistokehittäjäksi juuri vapaa-ajan projektiensa siivittämänä.

VillePulli uratarina

Joskus sopiva työ löytää sinut – Villen tarina

”Olin jo jonkin aikaa hakenut oman alani töitä Oulun seudulta, kun Baronalta otettiin yhteyttä ja kysyttiin kiinnostustani työskennellä Jyväskylässä ohjelmistokehittäjänä. Rekrytointikonsultti kertoi löytäneensä CV:ni LinkedInistä ja uskoi löytävänsä minulle soveltuvan työpaikan. Olin alkuun ihmeissäni ja mietin mahtaako kokemukseni riittää kyseiseen paikaan, mutta kun konsultti pyysi minua toimittamaan linkkejä projekteihin, joita olin toteuttanut, alkoi usko työpaikan löytymiseen vahvistua. He ihan oikeasti olivat kiinnostuneita osaamisestani!

Ensimmäinen haastattelu pidettiin Skypen kautta, jonka kanssa luonnollisesti oli hieman teknisiä ongelmia (niin kuin tilanne ei muuten olisi jännittänyt tarpeeksi). Loppujen lopuksi pienet tekniset ongelmat lähinnä naurattivat kumpaakin osapuolta ja haastattelusta tuli varsin rento tapahtuma. Haastattelija kertoi tekevänsä minusta lyhyen yhteenvedon vastauksieni perusteella ja toimittavansa esittelyn CV:ni kanssa potentiaaliselle työnantajalle. Tässä vaiheessa en vielä tiennyt mistä yrityksestä puhuttiin, mutta haastattelusta jäi kuitenkin hyvä fiilis ja tunne, että he oikeasti yrittävät löytää minulle sopivan työpaikan.

Muutaman päivän päästä puhelin soi ja minulle kerrottiin, että Landis & Gyr olisi halukas haastattelemaan minut Jyväskylän toimistollaan. Konsultti soitti vielä pari päivää ennen haastatteluajankohtaa ja antoi pieniä vinkkejä, miten valmistautua haastatteluun ja millaisia asioita siellä saatettaisiin kysyä. Koska minulle oli kerrottu, että työkokemuksen ollessa vähäistä, tärkeintä on tuoda se oma osaamiseni esille, kysyin, kannattaisiko minun ottaa läppäri mukaan haastatteluun ja demota erästä vasta tekemääni projektia. Rekrytointikonsultin mielestä tämä oli loistava idea ja näin toimittiin. Jälkeenpäin sain kuulla, että juuri hyvä valmistautumiseni oli se mikä oli erottanut minut sillä kertaa muista hakijoista ja sain kyseisen työpaikan.

Varsinainen haastattelutilanne oli kohtalaisen jännittävä, sillä haastattelemassa oli kolme eri tiiminvetäjää. Ennakkovalmisteluni olivat kuitenkin lisänneet itseluottamustani ja sain tuotua osaamiseni ja motivaationi hyvin esiin. Parin päivän kuluttua sain tiedon, että myös yrityksen järjestelmä-arkkitehti halusi keskustella kanssani teknisemmistä asioista. Minulle kerrottiin että kyseessä on lähinnä osaamiseni kartoitus, ja aloin olla jo todella innoissani mahdollisuudesta työskennellä Landis & Gyrillä.

 

Kauan odotettu puhelu

Työpaikkapäätöstä odottavan aika on pitkä rekrytointikonsultin vakuutteluista huolimatta. Lopulta kuitenkin tuli kauan odotettu puhelu ja sain kuulla, että olin saanut työpaikan ohjelmistokehittäjänä. Olin muuttamassa Oulusta Jyväskylään eikä asunnon saamisesta ollut täyttä varmuutta. Helpotuksekseni konsultti kertoi, että Barona voi tarvittaessa auttaa majoittumisessa samaan konserniin kuuluvan majoitusketjun kanssa. Vaikka lopulta majoitus järjestyi suhteellisen helposti eikä palvelua tarvittu, jäi heidän tavasta hoitaa asiat kyllä hyvä kuva. Myös jälkeenpäin minulle on soiteltu perään ja kyselty kuulumisia, mikä on lisännyt positiivista kuvaa yrityksestä. Niin, ja sainhan heidän kauttaan hyvän työpaikankin.

Ensimmäisen kuukauden ihmettelyjen ja alkuperehdytysten jälkeen olen päässyt jo tekemään varsinaisia työtehtäviäkin. Omalta osaltani tilanne näyttää nyt työurani suhteen hyvältä. Olen päässyt osaavaan tiimiin kehittymään; työtehtävät ovat mielenkiintoisia ja sopivan haastavia. Luotto omaan osaamiseeni kasvaa päivä päivältä ja usko tulevaisuuteen it-alan ammattilaisena on vahva.

Etsimme nyt usealle mielenkiintoiselle asiakkaallemme osaajia ohjelmistokehitystehtäviin. Jätä meille yhteystietosi ja etsitään yhdessä työ, jossa pääset kehittymään haluamaasi suuntaan.

 

devaaja-designer-testaaja-rekry-barona-it

Aiheet: TyönhakuTyöntekijätarinatIT työ

Kirjoittanut:

Tomi Sivil

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action