Ilman työkokemusta työhaastatteluun ja töihin

Keväällä 2001 Markku Vihma valmistui lukiosta ja alkoi hakea töitä. Markku ei ollut yksin, sillä mukana työnhaussa oli kaksi muutakin kaveria. Lopulta kaverukset päätyivät töihin Stockmannin varastolle Pitäjänmäkeen. Nyt Markku on Baronalla palvelujohtajana ja hänen tavoitteenaan on haastatella kaikki Helsingin, Espoon ja Vantaan alueen syksyllä ylioppilaiksi valmistuvat abit. Miksi ihmeessä?

*Juttu on tehty syksyn 2017  kampanjamme yhteydessä, juuri tällä hetkellä on uusi valtakunnallinen kampanja! 

Katso syksyn 2018 Abille töitä -kampanja


Monella suomalaisella nuorella ei ole välttämättä vielä kosketuspintaa ensimmäiseen työpaikkaan tai työhaastattelutilanteisiin. Yhtälailla monikaan ei usein tiedä mitä haluaa tehdä  – tai mitä ei halua tehdä. Työhaastattelu kuuluu väistämättä vielä työelämään, joten Markku haluaa tarjota tiiminsä kanssa uniikin mahdollisuuden kaikille tänä syksynä pääkaupunkiseudulla ylioppilaaksi valmistuville lukiolaisille.

"Tänä syksynä Helsingin, Espoon ja Vantaan lukioista valmistuu n. 1000 oppilasta, haluamme haastatella heidät kaikki! Työpaikkaa en aivan kaikille pysty vielä lupaamaan, mutta tavoitteena on työllistää mahdollisimman moni."

Baronalla on tarjota nuorille paljon erilaisia töitä muun muassa suorittavan työn parissa sekä kaupan ja ravintola-alan töissä. Useisiin tehtäviin ei välttämättä tarvita työkokemusta vaan työ opitaan tekemällä. Yhtä lailla työhaastatteluiden tarkoituksena onkin jättää vähintään työnhakijalle hyvä henkilökohtainen kokemus työhaastattelusta. Baronan vahvuus työhaastatteluissa ja työllistämisessä on esimerkiksi se, että rekrytoijat voivat ehdottaa hakijalle töitä laidasta laitaan, yli toimialojen.

"Rekrytoija osaa usein ehdottaa jotain sellaista työpaikkaa, mitä nuori ei ole tullut ajatelleeksi."

 

Ensimmäinen työhaastattelu jää mieleen

Markku Vihma toimii nykyään palvelujohtajana ja rekrytoinnin kehityksen parissa Baronan teollisuusorganisaatiossa. Kuten ingressistä saimme jo lukea, Markun tarina Baronalla alkoi vuonna 2001. Hänelle on jäänyt elävästi mieleen oma ensimmäinen työhaastattelu. Työhaastattelijana toimi rennon rempseä Jari Pitkälä Barona Logistiikalta.

"Minulle ehdotettiin töitä, mihin en kyllä itse olisi älynnyt hakea. Työhaastattelu avasi silmäni, kuinka paljon erilaisia töitä voin tehdä ilman työkokemusta."

Lukiosta valmistumisen jälkeen Markku on ehtinyt työskennellä noin 20:lla eri varastolla Baronan kautta. Korkeakouluopintojen välissä hän tuli aina Baronalle tekemään lyhyitä pätkiä. Markku on oppinut, että aina kun uuteen työpaikkaan mennään, siellä ratkaisee vain asenne. Hyvän asenteen kautta nuoren on helppo voittaa vanhojen työntekijöiden luottamus puolelleen ja onnistua omassa työssä.

Mitä kannattaisi sitten tehdä - tai jo nyt?

Markku kannustaa valmistuvia ylioppilaita ottamaan heti yhteyttä Baronaan. Näin pääsee varmasti ainakin haastatteluun. Markku haluaa kannustaa kaikkia oman esimerkin kautta; tekemällä lyhyetkin työsuhteet hyvin, ne poikivat aina lisää mahdollisuuksia ja itse oppii varmasti aina jotain. Tervetuloa meille työhaastatteluun!


Haastattelimme jälleen keväällä 2018 kaikki meille ilmoittautuneet abit ja nyt laajensimme kampanjaa koskemaan useampia paikkakuntia. Ilmoittaudu mukaan: 

Katso syksyn 2018 Abille töitä -kampanja

Aiheet: TyöhaastatteluUravinkitTyönhaku

Kirjoittanut:

Valtteri Karjula

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action