#Keskiviikkokehu saa muistamaan työkavereiden upeuden

Tänään keskiviikkona Twitterissä pärähti käyntiin kunnon kehujen keskiviikko, kun Kalenterikarju päätti aloittaa päivän astetta positiivisemmin hastagilla #keskiviikkokehu.

Aloin miettiä omaa tiimiäni ja työkavereitani. Olen ollut vasta puoli vuotta nykyisessä työtehtävässäni sisällöntuottajana markkinointitiimissä ja päässyt kiinni työhöni eniten juuri työkavereideni vuoksi.
Koska rakastan listoja, päätin listata, mistä olen kiitollinen työkavereilleni ja mitä olen oppinut heiltä.

Pinja piirtää ja pohtii.

Ihailen sitä, miten Pinja ideoi ja havainnoi maailmaa. Pinjalla on iso muistikirja, johon hän suunnittelee markkinointikampanjoita piirtämällä ja luonnostelemalla. Otin mallia, ja nyt minäkin kanniskelen isoa kirjaa kaikkialle, ja annan luovuuteni lentää vähän enemmän. Lisäksi Pinja kysyy aina muidenkin mielipidettä ideoihin eli joukkoistaa asioiden suunnittelua ja kysyy rohkeasti kritiikkiä myös omiin ideoihinsa. Pinja pointtaa aina kenen hyvästä ideasta on kyse ja hän saattaa yllättää ostamalla mansikoita kokoukseen.

Challe pitää langat käsissään.

Olen ottanut tavoitteekseni oppia lisää järjestelmällisyyttä. Esikuvani on meijän tiimin Challe, joka käyttää sujuvasti exceltaulukoita ja projektinhallintatyökaluja. Challe myös sanoo asiat suoraan ja muistuttaa minua, että pitää pysyä välillä tiukkana. Häneltä saan suoraa palautetta teksteistä ja lohdutusta lounaalla: ”Sandra, välillä pitää olla armollinen.”

Johanna neuvoo lämmöllä.

Useimmiten, kun en tiedä mitä tehdä tai miten jokin järjestelmä toimi, menen Johannan pakeille. Ihailen hänen tyyneyttä ja hyväntuulisuuttaan. Viimeksi hän neuvoi minulle askel askeleelta, miten Facebookissa tehdään mainos. Minulle on muodostunut tapa hiipiä hänen luokseen enteilevästi: ”Johanna….”

Anna haastaa ja lahjoo.

Anna pistää muut sopivasti koville ja haastaa kehittymään. Toisaalta hän saattaa tulla huonona päivänä kysymään, miten menee ja onko kaikki hyvin. Hän osaa myös yllättää lahjoilla. Tänään kokoukseen tuli Dumle-karkkipussi. Kerran hän heitti työpisteelleni IKEAN muovikukan, siis peltisessä pikkuämpärissä olevan ruohomättään, ja sanoi: ”Laitetaan tuosta sullekin rehu!”

Vale ei räpätä.

Vale sanoo suoraan ja jos sanottavaa ei ole, hän on hiljaa, kun muut räpättävät menemään. Ihailen sitä, että Vale kirjoittaa tekstejä lennokkaasti ja heittäytyen. Olen oppinut häneltä rohkeutta ja sen, ettei ihan aina tarvitse viilata pilkkua.

Laura letkeyttää työpäiviä.

Laura on haka löytämään kuvia kuvapankista ja nappamaan niiden päälle parhaimmat filterit. Lauralla on paljon nippelitietoa markkinoinnista ja kysyn usein neuvoa häneltä. Laura hymyilee paljon, heittää läppää ja osaa nauraa myös itselleen.

 

postit Keskiviikko kehussa on kyse kaverin muistamiseen positiivisella palautteella

Ante ottaa rauhassa.

Kun muilla lähtee laukkamaan, on Ante rauhallinen. Häneltä myös opin, että työ ei tarvitse olla pelkkää sisällä kököttämistä. Yhden tiiviin viikon aikana istuimme isossa ”lasikopissa” paiskimassa töitä, kun Ante välillä sanoi, että käy kävelyllä ja jatkaa sitten töitä. Happihyppely voi parantaa työtehoa.

Krista saa muihin potkua.

Krista lennähtää paikalle usein täynnä energiaa. Eniten ihailen hänen räväkkää tyyliään kohdata ihmiset, ottaa muut huomioon sekä uskallusta kehua muita spontaanisti. Olen oppinut häneltä, että parasta työssä on kehittyä koko ajan ja mahdollisuus oppia.

Riikka selviää mahdottomista näppäimistöistä.

Riikka on tehnyt pitkään töitä mainosalalla, myös Lähi-idässä. Siisteintä on tietää, että omasta talosta löytyy ihminen, joka tuntee monia eri kulttuureita ja osaa taittaa mainosmateriaaleja arabiankielisellä näppäimistöllä.

Nico saa hyvälle tuulelle.

Viikko sitten saimme jälleen uuden tyypin tiimiimme ja olemme höykyttäneet häntä kaikella opittavalla asialla. En tunne Nicoa vielä hyvin, mutta sen tiedän, että hänen seurassaan on ihanan helppo olla. Sekin enteilee tyypistä hyvää, että hän sanoo iltapäivällä, kun olen jo työpisteelläni vähän väsähtäneenä kiroamassa hiirikättäni:  ”Jos mää keittäsin meille kahvit.”

Etsitkö sinulle sopivaa työyhteisöä? Katso avoimet työpaikat! 


New call-to-action

Aiheet: TyöelämäTyöyhteisö

Kirjoittanut:

Sandra Lamppu

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action