Kuntarahoituksessa työn alla on Suomen tulevaisuus

kuntarahoitus_blogi

Vaaleaan ja raikkaaseen neuvottelutilaan on kokoontunut joukko hyväntuulisia ja työstään innostuneita rahoitusalan asiantuntijoita. Vierailen Kuntarahoituksen Kampin toimistolla osana Baronan ja Kuntarahoituksen rekrytointiyhteistyötä ­­­ – tärkeimpänä kysymyksenä: miksi juuri Kuntarahoitukselle kannattaisi hakea töihin?

Rahoitusalan asiantuntijat Sina Westerberg, Erika Fredman, Tanja Björkman ja Päivi Kleimola näkevät oman työyhteisönsä paikkana, johon on kiva tulla joka päivä. Sen lisäksi että töissä viihdytään, rakennetaan Erikan sanoin ”Suomelle tulevaisuutta”.


Uusi tulija otetaan lämpimästi vastaan

Näiden osaavien ammattilaisten mielestä Kuntarahoitukseen liitetään välillä virheellisiä mielikuvia virastomaisesta toiminnasta, jossa kaikki on tarkkaan ohjeistettua ja työkavereita näkee vain kahvitauolla. Todellisuudessa näin ei todellakaan ole.

”Täällä on superkivat kollegat ja täällä tehdään töitä samassa tilassa. Ei ole mitään, mitä ei voisi kollegalta kysyä. Ihmiset ovat todella motivoituneita omasta työstään ja yhdessä ollaan esimerkiksi tilinpäätöskiireiden aikaan valmiita venymään ja joustamaan”, Sina kertoo. Hän pitää todella paljon omasta Financial Controllerin työstään, jossa pääsee jatkuvasti kehittymään ja näkemään monen tyyppisiä projekteja.

Melko äskettäin aloittaneet Päivi ja Tanja hehkuttavat sitä, miten lämpimästi uudet tulijat vastaanotetaan jatkuvasti kasvavaan ja uudistuvaan organisaation. Päivi toimii laskentatiimin päällikkönä ja Tanja raportoinnin asiantuntijana.

”Täällä arvostetaan jokaista työntekijää ja se näkyy myös käytännössä. Kaikkia on helppo lähestyä ja täällä pääsee moneen mukaan”, Päivi hymyilee.

”Tulin tänne tuttavan suosittelun kautta ja odotukset ylittyivät selvästi. Ihmiset ovat rentoja ja täällä on paljon henkilöstön virkistystoimintaa”, Tanja lisää.

Esille nousevat myös tutkitusti erinomainen työilmapiiri ja hyvät työsuhde-edut. Keskustelusta välittyy, että tässä organisaatiossa pidetään omista osaajista kiinni.

Toiveena uusille: ole oma itsesi

Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että uusi tulija saa olla oma itsensä, mutta numeroista ja yhdessä työskentelystä tulee nauttia. Kiireessä hyvä tiimihenki korostuu ja tulijalta toivotaan vahvaa halua sitoutua yhteiseen työyhteisöön sekä lojaaliutta tiimikavereita ja osastokollegoja kohtaan. Yhdessä päästään haluttuihin tuloksiin.

”Meillä on eri-ikäisiä ja erilaisia ihmisiä, mutta kaikkia täällä työskenteleviä yhdistää halu antaa itsestään vähän enemmän kuin pelkkä työminä. Esimiehenä tykkään, että minulle kerrotaan asioista ja tiimissä voidaan keskustella avoimesti”, Erika avaa. Hän toimii laskenta- ja raportointiosaston johtajana ja on viihtynyt jo pitkään Kuntarahoituksella.

”Täällä annetaan vastuuta ja luotetaan. Annetaan myös vapauksia ja mahdollisuuksia käyttää omaa luovuuttaan. Jos pitää siitä, ettei kaikki tule valmiiksi ohjeistettuna ja pystyy oma-aloitteisesti tarttumaan tehtäviin, sopii varmasti joukkoon”, Päivi täydentää.

 

Kansainvälinen ja edistyksellinen luottolaitos

Kaikkien mielestä yrityksen arvot: luotettavuus, kumppanuus, vastuullisuus, luovuus ja uusiutumiskyky ja yhteinen tekemisen meininki näkyvät myös Kuntarahoituksen työntekijöiden arjessa.

”Vastuullisuus koetaan erityisen tärkeäksi ja kaikki näkevät työnsä olevan myös yhteiskunnallisesti merkittävää.”

Kuntarahoitus on merkittävä julkisten rakennuskohteiden kuten vanhusten palvelutalojen, päiväkotien ja koulujen rahoittaja, mutta myös globaaleilla markkinoilla toimiva joukkovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskija – ja ensimmäinen suomalainen vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskija.

”Olemme erittäin kansainvälinen toimija, joka voi tulla monelle yllätyksenä. Olemme globaalisti edistynyt luottolaitos ja toimimme muun muassa Aasiassa, Australiassa ja Yhdysvalloissa”, Erika summaa.

Tässä tiimissä ei siis puuhastella vaan tehdään laadukasta ja ennakoivaa työtä kirjanpidon, laskennan ja raportoinnin parissa tuottaen lisäarvoa asiakastyön tueksi. Samalla ollaan myös sosiaalisia, pidetään yhdessä hauskaa ja tehdään töitä tosissaan.

 

Töihin Kuntarahoitukselle?

Viestinnän asiantuntija Katriina Sahlman vieraili Kuntarahoituksella osana Baronan ja Kuntarahoituksen rekrytointiyhteistyötä. 

Aiheet: ITTyöyhteisöt

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action