Visuaalisuutta ansioluetteloon - kuva ois kiva!

Ansioluettelo kuvalla vai ilman? Kuvalla - ehdottomasti! Kuva jättää vahvemman muistijäljen hakemuspinon kahlaajalle ja antaa CV:lle kivaa visuaalista virettä. Mutta minkälainen foto on eduksi? Kuvan valinnassa kannattaa olla tarkkana ja nähdä hiukan vaivaa, sillä muistijälki, jonka haluat rekrytoijan verkkokalvolle jättää, on tietenkin hakemustasi hakuprosessissa edistävä.

Kuvan valinnassa kannattaa turvautua tukijoukkoihin, sillä kuva joka itsestäsi tuntuu parhaalta, ei aina sitä ulkopuolisen katsojan silmään ole. Valitse kolme mieleistäsi kuvaa ja kysy minkä luottohenkilösi suosittelisi tallentamaan ansioluettelon kulmaan. Kysy perusteet, sillä ne tukevat lopullista päätöstäsi, jonka teet sinä itse. Parhaaseen tulokseen pääset kun kuvaraadissasi on eri-ikäisiä ja -taustaisia henkilöitä.

Apua kuvanvalintaan saat myös pyörähtämällä LinkedInissä. Selaile profiileita ja analysoi kuvia. Mikä miellyttää silmää, mikä kuva on "asiantuntevampi" kuin toinen, miten pukeudutaan, ilmeet, värit, kuvan koko.

Pidä mielessä tarkoitus: CV on työnhakua varten. Näin  ollen kuvankin tulisi olla asiayhteyteen sopiva.  Ja lisäksi:

1. Valitse kuva, joka on sinun näköinen.

Niitäkin kertoja on jokseenkin ollut kun työnhakija saapuu haastatteluun, eikä tunnin tuttavuudenkaan jälkeen kuva ja työntekijä kohtaa. Vuodet ovat vierähtäneet, tukan väri vaihtunut tai kuvassa ollaan niin tällingeissä, ettei sinua arjessa vieraampi tunnista.  Ole aito oma itsesi!  Ole tunnistettava.

2. Positiivinen vire: HYMYILE!

Ole sitä mitä hakemuksessasi kerrot: reipas ja iloinen. Tai jotain muuta sinulle ominaisempaa, mutta hymy vie pitkälle, eikä jurottava ilme luo positiivista ensivaikutelmaa.

CV ansioluettelo kuva_pieni

3. Näytä ammattimaiselta

Dress to impress! Pukeudu kuvaa varten kuten pukeutuisit ensimmäiseen työpäivään hakemassasi tehtävässä.

4. Rajaa kuva

Ota koko kuva ala käyttöön eli rohkeasti lähikuvaa peliin. Olkapäät voivat näkyä, mutta enempää ei tarvita. Älä käytä kokovartalokuvaa, silloin kohde jää liian pieneksi.

ÄLÄ SORRU NÄIHIN:

Unohda passikuvat sekä juhlakuvat.  Samoin bilekuvat tai poseeraukset ökyauton tai puren vieressä.  Vaihda valmistumiskuva tuoreeseen viimeistään kun valmistumisesta on jo vierähtänyt vuosi. Spagettiolkaimet eivätkä kesähepeneet kuulu töihin, näin ollen niitä kannattaa myös välttää CV-kuvassa. Smart casual on varma valinta eli asu, joka on arkipukeutumisesta askelta hienostuneempi.

Ei selfieille! Kauhistusten kruunajaisissa voiton vie vessanpeilin kautta itse napattu poseeraus. Taustaa kannattaa miettiä, parhaassa kuvassa siihen ei kiinnitä mitään huomiota ja kohteena on itseoikeutetusti hakija.

Älä ärsytä tai sorru hurjasti hauskuttamaan. Huumori on taito laji. Se mikä kaveria naurattaa, ei ole kaikkien mielestä hauska.

ROHKEUTTA KUITENKIN - hyvällä maulla ja tarkkaan mietittynä.

Luovakin saa olla. Mukavia mielikuvia on jättänyt erä- ja ulkoilukuvat, joissa rinkka selässä on valloitettu paikallinen nyppylä, tunturi tai vaikkapa komea vuoren huippu. Tosin tiukempiakin toimijoita on, ja heistä harrastuskuvat eivät kuulu ansioluetteloon.  Perustellulla ja onnistuneella heittäytyminen jäät varmasti mieleen ja erottaudut. Rohkea rokan syö.

KUNNON KUVA - laadukas!

Ennen tallennusta, tarkista että kuva täyttää hyvän kuvan kriteerit:

  1. Hyvä valaistus on tärkeää. Kuvan tulee olla "raikas".
  2. Hyvä kuvan laatu (rakeiset fotot roskiin)
  3. Rauhallinen tausta

 

Kuvallisella CV:llä jäät paremmin mieleen, mutta työtehtävään valinnan peruste se ei ole. Kuva ois kiva, mutta se on vain yksi osa erinomaista ansioluetteloasi. Osaaminen, kokemus, persoona, motivaatio ja asenne sekä potentiaali marssittavat sinut unelmiesi työpaikkaan - kuvalla tai ilman - mutta hyvällä kuvalla saat kivan puskun ja myötätuulta työnhaun taipaleellesi. Vaikuta visuaalisesti – lisää kuva CV:hen!


Etsitkö töitä? Katso avoimet paikkamme tästä: 

New call-to-action

Aiheet: CVAnsioluetteloTyönhaku

Kirjoittanut:

Krista Pulkkinen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action