Miten ja miksi töiden perässä Espanjaan? [Facebook Live]

Tänään 9.4.2018 pidetyssä Facebook live-lähetyksessä keskustelimme työn perässä Espanjaan muuttamisesta. Monet vielä Suomessa asuvat työntekijät pohtivat paljolti samoja kysymyksiä muuttoon ja työllistymiseen liittyen, joten Baronan Fuengirolan palvelukeskuksesta kuvattu lähetys antoi samanaikaisesti usealla työnhakijalle vastauksia.

Lähetyksessä Baronan palvelukeskusten rekrytointeja tekevä Laura Hannila juonsi ja haastatteli Fuengirolan palvelukeskuksen työsuhdepäällikkö Marja Aulasta sekä Fortumilla palveluneuvojana työskentelevää Niklas Buchertia. Marja pystyi vastaamaan katselijoiden kysymyksiin, jotka liittyivät esimerkiksi byrokratiaan ja työllistymiseen, kun taas Niklas toimi elävänä esimerkkinä Espanjaan muuttaneesta työntekijästä.

Mietin varmaan vuoden ajan, että haluaisin muuttaa ulkomaille. Viimein löysin netistä Baronan avoimen työpaikan ja nyt olen ollut täällä vähän reilut 7 kuukautta. - Niklas

 

Mitä pitää ottaa huomioon Espanjaan muuttamisessa?

Marjan mukaan ennen virallista muuttoa tai työn aloitusta Espanjaan muuttavalla työntekijällä täytyy olla kunnossa residenssi (oleskelulupa) ja mahdollinen NIE-numero (henkilötunnus). Näiden kautta voi kirjautua asukkaaksi Espanjaan ja kykenee pysyvään ja vakituisen työsuhteeseen. Näiden lisäksi pitää vielä käydä ilmoittautumassa mm. verottajalle ja kaupungille. Muuttajien onneksi Barona tarjoaa apua näiden asioiden hoitamiseen.

Kun työntekijä on huolehtinut myös Suomen maistraatille tiedon, että ei ole enää asukkaana Suomessa, alkaa asuntojen etsintä. Espanjassa hinnat on halvemmat, mutta kilpailu vuokra-asunnoista on ainakin Fuengirolassa kova. Vaikka elinkustannukset ovat halvempia kuin Suomessa, sähkölasku talven jälkeen saattaa yllättää. Toinen kallis asia on internet.

Palkkataso on noin 70% Suomen palkoista ja noudatamme paikallista työehtosopimusta ja työlainsäädäntöä. Verotus on täällä alhaisempi, jolloin veroprosentti asettuu noin 10% hujakoille. - Marja

[Katso, millainen toimipiste meillä on Fuengirolassa. Artikkeli jatkuu alla.]

KATSO FUENGIROLAN AVOIMET TYÖPAIKAT

Millaiset puitteet Fuengirolassa on työlle?

Niklas kertoi omia kokemuksia työstään työstään myynnillisenä asiakaspalvelijana. Hän pääosin vastaanottaa puheluita ja palvelee Suomesta soittavia asiakkaita. Niklas kertoi työskennelleensä aiemmin logistiikka-alalla, mutta halusi uralleen vaihtelua. Niklas on Fortumin tiimissä ja sen lisäksi Fuengirolan palvelukeskuksesta hoidetaan mm. Telian ja Trafin asiakaspalveluita. Puhelimen lisäksi chat, sosiaalinen media ja sähköposti ovat asiakaspalvelijoiden päivittäisiä työkaluja.

Varsinainen työnteko ei ole sen ihmeellisempää kuin Suomessakaan. Ehkä suurimmat erot tulevat vapaa-ajalla. - Marja

Fuengirolan kaupungin lisäksi Baronan palvelukeskus on yksi kaupungin isoimpia työllistäjiä. Uudet ja modernit tilat mahdollistavat ammattimaisen työskentelyn. Marjan mukaan uudet tilat ovat ansainneet kehuja työntekijöiltä. Varsinkin heiltä, jotka ehtivät työskennellä vielä vanhoissa tiloissa. Baronan palvelukeskuksen yläpuolella on urheilukenttä, missä monet työntekijät viettävät vapaa-aikaansa.

Meillä on henkilöstön yhteinen työhyvinvointikerho; barovire. Teemme budjetin puitteissa eri vapaa-ajan aktiviteetteja henkilöstölle, aina futsallista, joogasta ja ratsastuksesta teatteriin.

Lähetyksen lopuksi Laura, Marja ja Niklas kannustivat kaikkia katsojia ja miksei muitakin työntekijöitä muuttamaan Espanjaan töihin. Ei kannata pelätä, vaikka asia tuntuisi pelottavalta, sillä Suomeen pääsee aina takaisin, mikäli koti-ikävä iskee. On myös heitä, jotka haluavat jäädä Espanjaan loppuelämäksi.

Katso alta, mitä muuta 35 minuutin aikana keskusteltiin:

New call-to-action

Aiheet: AsiakaspalveluUravinkitFuengirolaVideot

Kirjoittanut:

Valtteri Karjula

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action