Palkanlaskija voi tehdä työtään vaikka Espanjasta

Marjut Nykänen on ollut 13 vuotta palkanlaskijana. Hän viihtyy hyvin numeroiden parissa ja pitää rutiineista. Yksikään työpäivä ei silti ole samanlainen ja työtä voi tehdä jopa ulkomailta.

Baronan palkanlaskija Marjut Nykänen teki aikoinaan ensimmäiset palkat Exceliin. Sittemmin työ on helpottunut: ohjelmisto tulkitsee tunnit valmiiksi. Ei palkanlaskija silti helpolla pääse. Työssä vaaditaan esimerkiksi työehtosopimusten tuntemista, keskittymiskykyä, tarkkuutta ja joustavuutta.

”Ei ole tavallista työpäivää, tilanteet elävät koko ajan”, Marjut sanoo. ”Asiakas saattaa pyytää raportin yllättäen kiireen keskellä.”

Vaikka joskus aikataulu on kireä ja numeroiden on oltava kohdillaan, ei se näy ilmapiirissä.

”Meitä luullaan kuiviksi nutturapäiksi, mutta se ei pidä paikkansa. Palkanlaskijoilla pitää olla kieroutunut huumorintaju, kun työ on niin yksioikoista”, Marjut nauraa.  ”Tässä ammatissa eniten vaikuttaa yleisfiilis, työympäristö ja -kaverit. Työ itsessään ei juuri muutu, vaikka päivät ovat erilaisia.”

 

Palkanlaskija ratkoo ongelmia

Marjutin työnä on laskea Baronalla 400 työntekijän palkat. Se jo itsessään on yksi iso syy siihen, että hän pitää työstään – palkka on tärkeä osa jokaisen elämää ja niiden maksu merkityksellistä työtä.

 

”Isoimmat onnistumisen kokemukset saan, kun palkat ovat oikein ja saan siitä kiitosta.”

Lisäksi Marjut vastaa työntekijöiden kysymyksiin, tekee palkkatodistuksia sekä työntekijöille että Kelalle ja käsittelee tuntitietoja. Palkanlaskijat myös raportoivat talousosastolle laskutukseen ja budjetointiin liittyviä tietoja sekä vastaavat asiakkaiden kysymyksiin.

Tosin asiakas ottaa yhteyttä yleensä vain silloin, kun haluaa ymmärtää tarkemmin, miksi jokin asia on tehty tietyllä tavalla. Marjut summaakin, että palkanlaskija on ongelmanratkaisija.

 

Rutiineja tulee rakastaa

Marjutin mielestä palkanlaskija tarvitsee projektinhallintataitoja ja tarkkuutta. ”Pitää olla rutiinien sietokykyä, rakastaa niitä. Tykkään siitä, että töitä on paljon ja tunteesta, kun asian saa tehtyä. Työn tulos näkyy.”

Palkanlaskijalta vaaditaan kykyä keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Keskittymistä voi onneksi auttaa etätöillä.

”Tietyt asiat on ihana tehdä etänä ilman häriötekijöitä. Työn hyvä puoli onkin, että palkanlaskentaa pystyy tekemään mistä vain.”

 

Palkanlaskentaa Espanjasta käsin

Marjutin työuralle on mahtunut myös jakso ulkomailla, kun hän lähti vuonna 2017 ”työvaihtoon” Espanjaan eli teki sieltä käsin omaa työtään helmi-marraskuun.

”Kiinnostuin mahdollisuudesta heti. Olen aina halunnut asua ulkomailla ja kokeilla, millaista työskentely siellä on”, Marjut sanoo. Hän viihtyikin Espanjassa hyvin. Ei ehkä ole yllätys, että eniten Espanjassa ilahdutti ilmasto: ei tarvinnut räntäsateessa kulkea.

Yksi huono puoli Espanjassa asumisessa tosin oli.

”Kun tein töitä Espanjasta, kaipasin tiimiä. Työkavereiden kanssa pystyy jakamaan asioita ja ratkomaan ongelmia. Työstä kun ei voi puhua muiden kuin tiimin kanssa, koska työssä on olennaista luottamus ja vaitiolovelvollisuus. Siksi on tärkeää saada tukea ja turvaa juuri tiimiltä.”

 

Mahdollisuus kehittyä tärkeää

Marjut on ollut seitsemän vuotta Baronalla ja saanut tehdä vaihtelevia tehtäviä. Työnantajan hyvät puolet hän tiivistää: ”Täällä pystyy kehittymään ja on tunne, että minuun luotetaan.”

Baronalla palkanlaskijalle tulee tutuksi monien eri toimialojen työehtosopimukset. ”Se on ammatillisesti hyvä asia, sillä useiden eri TESien käsittely antaa laajemman näkemyksen palkanlaskentaan”, Marjut toteaa.

Marjut itse sanoo alun perin ajautuneensa palkanlaskijaksi.  ”Olin koulutuskoordinaattorina IT-firmassa ja tein taloushallinnon ja palkkahallinnon avustavia töitä. Sen jälkeen tein pari vuotta mainostoimistossa taloushallintoa.” Ennen Baronalle tuloa hän oli tilitoimistossa töissä kolme ja puoli vuotta.

 

Vastapainoa numeroille

Marjut on opiskellut kaupan ja hallinnon peruslinjalla, myyntilinja merkantiksi Kauppiaitten kauppaoppilaitoksessa ja opiskellut lisäksi vuoden mittaisen palkanlaskennan perusteet Markkinointi-instituutissa. Tulevaisuudessa Marjut haluaa perehtyä lisää HR-kenttään ja laajentaa työtehtäviä sen puolelle.

Kenelle Marjut suosittelisi palkanlaskijan työtä? ”Kannustan numerotarkkoja ihmisiä hakeutumaan tähän työhön. Ja vaikka työssä on lainalaisuudet, ei yksikään päivä ole samanlainen.”

Kun yksi vaihderikas työpäivä on paketissa, Marjut urheilee tai harrastaa käsitöitä.  ”Neulominen on hyvää vastapainoa numeroille.”


Miltä näyttää taloushallinnon asiantuntijoiden työ tekoälyn aikakaudella? Asiantuntijanelikkomme pureutuu aiheeseen kiinnostavassa webinaarissa. Ilmoittaudu mukaan! 

New Call-to-action

Aiheet: UravinkitTyöntekijätarinat

Kirjoittanut:

Sandra Lamppu

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action