Planmecalla pääsee vaikuttamaan aidosti ihmisten hoitoon

Planmecan hoitokoneyksikössä tiimiläisillä on vapaat kädet kokeilla uusia ideoita ja letkeä ilmapiiri. Motivaatiota lisää entisestään työn merkityksellisyys: Planmecan tuotteet helpottavat hammaslääkäreiden päivittäistä työtä ja vaikuttavat potilaiden hyvinvointiin sekä terveysteknologia-alan kehittymiseen.

Olli Katteluksen kädenpuristus on luja ja hymy leveä. Planmecan hoitokoneyksikössä Software Design Managerina toimiva Kattelus kertoo ylpeänä työyhteisöstä ja sen aikaansaamista tuloksista terveysteknologian parissa.

Vierailin Planmecan Herttoniemen toimistolla kuullakseni, millaista on työskennellä yhdessä maailman johtavista hammashoitolaitteita ja -ratkaisuja valmistavassa yrityksessä. Yritykseen haetaan nimittäin nyt uusia osaajia.

Paljon enemmän kuin mitä päälle päin näkyy

”Täällä pääsee tekemään hyvin erilaisia projekteja vakavaraisessa yrityksessä. Henkilöstä riippuen vastuuta saa ja voi ottaa niin paljon kuin omia rahkeita riittää. Jokainen pääsee kokeilemaan uusia teknologioita ja ideoimaan niitä käytäntöön. Tavoitteenamme on tuoda uusia toiminnallisuuksia ja teknologioita hammashoitoalalle ja näin käytännössä helpottaa hammaslääkäreiden päivittäistä työtä”, Olli kertoo.

”Teemme omaa tuotetta ja pyrimme olemaan alamme edelläkävijä. Työ vaatii pitkäjänteisyyttä, mutta on myös hyvin palkitsevaa.”

Olli kertoo, että tiimi on täynnä insinöörejä, jotka tykkäävät touhuta teknologioiden kanssa. Osa heistä on hiljaisempia, osa enemmän äänessä.

”Kaikkia kuitenkin motivoi se, että meillä on vapaat kädet kokeilla uusia asioita ja mahdollisuus lähteä testaamaan ideoita käytännössä. Meillä on matala organisaatio ja päätökset tehdään talon sisällä.”

 

Tiimi, jossa saa olla oma itsensä

Toimistolla kierrellessä ei voi olla välttymättä naurulta ja letkeältä sanailulta. Kuvauksemme kahvihuoneessa synnyttävät hetkessä rennon keskustelun, johon kaikki ottavat osaa. Toisaalla taas istutaan keskittyneinä työpisteiden ääressä tai käydään intensiivistä dialogia kollegan kanssa.

Ollin mukaan Planmecan kulttuuriin kuuluu, että työskennellä voi niin omassa rauhassa kuin yhdessä muiden kanssa. Työntekijöiden hyvinvointiin kiinnitetään monella tavoin huomiota: on oma hyvin varusteltu kuntosali, liikuntasetelit, tiimitapahtumia ja mahdollisuuksia käydä koulutuksissa. Työn ja muun elämän yhteensovittamista halutaan myös tukea. Jokaisen kohdalla pyritään katsomaan, että työtä on sopivasti.

”Työporukkaan ja tiimihenkeen kiteytyy minusta se, mikä meillä on parasta. Ja kyllä se henkilöstön vähäinen vaihtuvuuskin kertoo, että meillä viihdytään!”

Ei pelkkää teknologiaa, vaan myös tunnetta

Mitä uusi työntekijä pääsee sitten tekemään reilussa kymmenen hengen tiimissä? Olli lupaa, että paljon mielenkiintoista on luvassa:

”Uusi java-ohjelmistosuunnittelijamme pääsee tutustumaan kaikkiin yhtiön tuotteisiin ja kehittämään niitä. Lisäksi pääsee tutustumaan laajasti myös asiakasympäristöihin ja niihin linkittyviin laitteisiin ja toiminnallisuuksiin. Jos ei ole kaavoihin kangistunut ja pystyy ottamaan suunnitteluvastuuta itselleen, sopii varmasti joukkoon.”

Planmeca toimittaa sekä Suomessa että globaalisti hammasteknologiaa eri klinikoiden lisäksi myös eri yliopistojen opetuskäyttöön.

”Pääsemme vaikuttamaan isosti siihen, miten ihmisiä hoidetaan ja miten hoitoa voidaan kehittää ihmisten hyvinvointia ajatellen. Jokainen meistä käy hammaslääkärissä”, Olli sanoo. Hän sanookin, että itsessään kiinnostavien teknologioiden lisäksi planmecalaisia motivoi työn merkityksellisyys.

”Teemme sellaisia tuotteita, jotka koskettavat aidosti kaikkia ihmisiä.”

Keskustelumme pohjalta on helppo ymmärtää, miksi Planmeca on toiminut menestyksellisesti jo lähes 50 vuotta.
Hae Ollin tiimiin tästä!

Aiheet: ITUravinkitTyöyhteisöt

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää