Planmecalla ratkotaan huipputeknologian haasteita yhdessä

Planmecalla työskennellään lääketieteen huipputeknologian parissa. Digitaalidivisioonan osaajat pääsevät käsiksi uusiin teknologioihin ja haastaviin tehtäviin – sekä huilaavat yhteisillä pullahetkillä.

Planmecan digitaalidivisioonan tuotekehitysjohtajan Henri Veisterän mukaan softan ja softakehityksen merkitys on kasvanut merkittävästi yrityksen strategian kannalta viimeisen kymmenen vuoden aikana. Veisterä on itse lääketieteen tekniikan diplomi-insinööri ja pitkän linjan planmecalainen.

Henri vetää 10 hengen tiimiä, jossa on eri-ikäisiä ja eri elämänvaiheissa olevia softakehityksen ammattilaisia. Osa on hyvin kokeneita, osa vasta työuransa alussa. Nyt digitaalidivisioonaan etsitään uusia osaajia: sekä Cloud and Web Technology Developeria että Java-ohjelmistosuunnittelijoita. Millainen softapuolen tekijä sitten sopisi tähän joukkoon?

”Meidän porukkaan sujahtaa hyvinkin erityyppiset ihmiset. Meillä ei yritetä pakottaa ketään samaan muottiin, vaan haluamme saada ihmisistä heidän omat vahvuutensa esiin”, Henri sanoo.

Tiimiläiset komppaavat todeten, että tärkeintä on toimiva kommunikaatio: mielipiteitä voi esittää ja niitä kuunnellaan, sekä pystytään tarvittaessa tekemään kompromisseja ja myöntämään virheitä.

Henri kertoo, että Planmecalla pääsee tekemään heti projekteja yhdessä kollegoiden kanssa. Yhteistyökyky ja tiimihenkisyys siis vievät uutta tiimiläistä pitkälle.

”Toivon uusilta työntekijöiltä myös oma-aloitteisuutta ja ketteryyttä”, Henri sanoo.

Mielenkiinto alan uusia teknologioita, menetelmiä ja työkaluja kohtaan sekä sopeutumiskyky jatkuvassa muutoksessa ovat myös tiimin mielestä elintärkeitä.

“Omia vajavaisuuksiaan voi tosin yleensä paikata leipomistaidoilla.”

Haasteet ja uudet teknologiat tekevät työstä kiinnostavaa

Planmeca on perheyritys, joka uskoo suomalaiseen osaamiseen kilpailuvalttina. Yrityksen Helsingin Herttoniemessä suunnitelluista ja valmistetuista tuotteista 98 % menee vientiin 120 maahan, joten työ on erittäin kansainvälistä

”Haluamme tehdä lääketieteen huipputeknologiaa teknisten ratkaisujen ja designin osalta. Käytännössä kehittämämme tuote on kuvankäsittelyohjelmisto, joka sisältää myös hoidon suunnittelussa ja diagnostiikassa tarvittavia ominaisuuksia”, Henri sanoo. Hän uskoo, että yksi menestyksen salaisuuksista on, että Planmecalla on keskitytty high end -kategoriaan.

”Olemme monissa teknisissä sekä ulkoasuun ja käytettävyyteen liittyvissä asioissa selvästi kilpailijoitamme edellä”, Henri sanoo.

Teknologian kehityksen aallonharjalla ratsastaminen, uusien teknologioiden soveltaminen käytännössä ja haasteelliset työtehtävät tekevät työn teosta mielekästä.

Planmecalla ratkotaan huipputeknologian haasteita yhdessä

 Vastapainoa kiireelle ja kehitystyölle

Planmecan digitaalidivisioonassa työskentelee korkeasti koulutettuja ja motivoituneita osaajia, jotka ovat tottuneita työskentelemään kovassakin paineessa. Miten tiimiläiset sitten rentoutuvat?

”Meillä on ihan dedikoituja päiviä siihen, että mietitään yhdessä, miten toimintaa ja työviihtyvyyttä voisi kehittää. Puuhaamme yhdessä kaikenlaista, eli meillä on virkistyspäiviä ja tiimiaktiviteetteja”, Henri kertoo.

Tiimiläiset kokevat, että henkeä luodaan luontevasti myös päivittäin yhteisissä, avoimissa tiloissa, joissa ihmisten vuorovaikutuksesta on tehty helppoa. Iltapäivisin onkin usein yhteinen pullahetki.

Henri kertoo, että Planmecalla huolehditaan myös siitä, että ihmiset pääsevät tuulettumaan tiimin ulkopuolelle, eli vierailemaan asiakkailla, koulutuksissa, alan messuilla ja kansainvälisissä konferensseissa. Tärkeää on myös, että työympäristö ja työvälineet ovat kunnossa.

“Suurimmat työssä viihtymiseen liittyviä seikkoja ovat hyvinvoiva ja luotettava työyhteisö sekä joustavat työajat”, tiimistä todetaan.

 

Haasteita ratkotaan yhdessä

”Kollegat on meillä helposti lähestyttäviä, eikä meillä jää yksin haasteiden kanssa, vaan täällä ihmiset auttavat toisiaan”, Henri sanoo.

Samaa mieltä ollaan muiden tiimiläisten kesken. Yksittäiselle ihmiselle ei pääse syntymään ylitsepääsemättömiä työkuormia, sillä matala organisaatio ja ketterät menetelmät mahdollistavat tiedon ja työtaakan jakamisen koko tiimille.

Henri kertoo, että Planmecalla ihmiset ovat ylpeitä työnsä tuloksista ja siitä, mitä ovat saaneet aikaan.

”Teemme työtä, jolla on merkitystä. Tulokset näkyvät ihmisten terveydenhuollossa maailmanlaajuisesti.”

Kiinnostuitko työstä digitaalidivisioonassa?  Lue lisää avoimista tehtävistä!

Aiheet: ITUravinkitTyöyhteisöt

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää