Planmecalla tehdään pitkäjänteistä tuotekehitystä rennolla asenteella

Mahdollisuus työskennellä huipputeknologian parissa, työrauha ja välillä huonollakin huumorilla varustetut kollegat ovat parasta Planmecalla, sanoo Senior Software Designer Mira Mansikkamäki. Hän onkin viihtynyt yrityksessä jo yli 12 vuotta.

Planmeca on suomalainen perheyritys, joka vie hammasalan ratkaisujaan noin 120 maahan ympäri maailman. Tuotekehityksen sydämessä on ohjelmistokehitys, kuten monella muulakin alalla. Älykkäiden ratkaisujen takaa löytyy tiimi huipputekijöitä.

Mira Mansikkamäki vastaa yrityksessä Romexis Clinic Management moduulin ja Romexis Insights -pilvipalvelusovelluksen kehittämisestä. Käytännössä se tarkoittaa, että Mira kehittää softaa, jota käytetään hammasklinikoiden ja yliopistojen käytössä olevien laitteiden ja välineiden keskitettyyn etähallintaan sekä datan keräämiseen.

 

Vakavaraisuus mahdollistaa pitkäjänteisen tuotekehityksen

 

Mira kertoo, että työnantajan vakavaraisuus näkyy arkityössä asti – Planmecalla panostetaan pitkäjänteiseen tuotekehitykseen: yrityksen voitosta 10% menee tuotekehitykseen.

”Tuotekehitykseen satsataan todella voimakkaasti ja siihen myös uskotaan. Resursseja ei pyöritellä projektista toiseen, vaan tiimeille annetaan aidosti työrauha ja mahdollisuus kehitystyöhön”, sanoo Mira.

Työssään Mira arvostaa työn monipuolisuutta ja laaja-alaisuutta.

”Monenlaisia projekteja ja uusia featureja on koko ajan meneillään, joissa pääsen mukaan kaikkiin vaiheisiin suunnittelusta implementointiin. Teen suunnittelutyötä sulautettujen järjestelmien koodareiden sekä kolmannen osapuolen laitteiden valmistajien kanssa. Tämä tuo vaihtelua ja kartuttaa ammatillista osaamista.”

Lisäksi koko ajan käynnistyy uusia projekteja, joten mahdollisuuksia uuden oppimiseen ja osaamisen syventämiseen on paljon. Ammatillinen osaaminen lisääntyy kovaa vauhtia työtehtävien myötä ja eri rajapintojen ja tiimien kanssa työskenneltäessä, mutta toki tähän tarjotaan myös tarvittaessa ulkopuolista apua.

”Uusien projektien käynnistyminen mahdollistaa sen, että pääsee laaja-alaisesti kokeilemaan uutta”, Mira sanoo. ”Tämä on niin monisyinen ja iso firma, joten monenlaiselle osaamiselle on kysyntää. Ja tarkoituksena on ottaa uusia teknologioita ja ohjelmointikieliä käyttöön myös tulevaisuudessa. Muun muassa hoitokoneiden käyttöliittymissä käytettävää QT-koodia hyödynnetään jo ja tehdään tälläkin hetkellä töitä pilvipalveluiden parissa”, Mira kertoo

Johtamista ohjaa luottamus alaisten asiantuntijuuteen

Miran tiimiä luotsaa Olli Kattelus, jota Mira kuvailee rennoksi ja älykkääksi johtajaksi. Olli on taustaltaan devaaja, mikä näkyy muun muassa siinä, miten työkuormia resursoidaan tai projektivaiheita aikataulutetaan.

”Olli ymmärtää, mitä featureiden rakentaminen toimiviksi kokonaisuuksiksi oikeasti vaatii, eikä aseta tai lupaa eteenpäin utopistisia aikatauluja. Hienolta vaikuttavan mockupin rakentaminen on toki nopeaa, mutta se että varmistetaan valmiin featuren toimiminen aukottomasti käytössä, on suurempi työ.”

Tiimissä mikromanageeraus loistaa myös poissaolollaan ja asiantuntijoiden ratkaisuehdotuksia kuunnellaan ja niiden mukaan myös toimitaan. Planmecan arvostus työntekijöitään kohtaan on näkynyt myös ulospäin. Viime vuonna yritys lahjoitti jokaiselle 1000 työntekijälleen 1000 euron bonuksen kiitoksena hyvästä työstä ja Suomi100 juhlavuoden kunniaksi.

Pitkiä uria ja hyväntahtoista pottuilua

Mira kuuluu kymmenhenkiseen tiimiin, johon haetaan nyt uusia osaajia. Miran mukaan porukan kanssa on mukava tehdä töitä, sillä hervoton huumori lentää päivästä toiseen ja tuo iloa arjen puurtamiseen. Hän kuvaileekin, että työkaverit ovat älykkäitä, oma-aloitteisia, hyväntahtoisia ja huumorintajuisia.

”Osaavaa väkeä, jonka kanssa on kiva tehdä töitä. Täällä saa osakseen hyväntahtoista pottuilua.”

Kiinnostuitko? Tutustu avoimiin työpaikkoihin täältä. 

Aiheet: ITUravinkitTyöyhteisöt

Kirjoittanut:

Pinja Pynnönen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää