Rekrytoijan vinkit kesätyöhakuun

Barona on yksi Vastuullinen kesäduuni -kampanjan pääyhteistyökumppaneista. T-Median ja Taloudellisen tiedotustoimisto TATin luotsaaman kampanjan tavoitteena on tarjota nuorille yli 60 000 vastuullista kesätyöpaikkaa. Baronan rekrytoija Piia Laitila jakaa parhaat vinkkinsä kesätyönhakuun.

Miksi hakea kesätöihin?

Ehdottomasti siksi, että saat siitä arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten. Pääset tutustumaan työelämään ja kesätyökokemus vie sinua ihan varmasti myös tulevaisuudessa eteenpäin. Siitä, että on tehnyt elämässään erilaisia töitä välittyy hyvä asenne työntekoa kohtaan, toteaa rekrytoija Krista Pulkkinenkin tekstissään. 

Mistä löytää kesätöitä?

Näin keväällä on paljon rekrytointimessuja, mikä on myös oiva tapa tutustua työnantajiin ja ehkä jo vähän esittäytyäkin siellä. Avoimia työpaikkoja kannattaa kysyä myös ystäviltä ja tutuilta. Baronan kaltaiset henkilöstöpalvelualan yritykset tarjoavat myös monia, monia kesätyöpaikkoja.

Millainen hakemus erottuu?

Kannattaa pyytää apua kokeneemmalta työnhakijalta, jonka kanssa voit yhdessä tehdä työhakemuksen. Apua saa ja pitääkin pyytää! Rekrytoijana arvostan henkilöitä, jotka panostavat hakemukseensa ja kertovat innostuneesti siitä, että miksi juuri hän on oikea kesätyöntekijä meille.

Miten toimia työhaastattelussa?

Kun tulee kutsu haastatteluun, niin on hyvä valmistautua siihen huolella etukäteen. Tutustu yritykseen ja tehtävään, jota yritys tarjoaa. Ja valmistaudu kertomaan haastattelussa, mikä sinua siinä tehtävässä motivoi ja tietenkin siitä, että miksi juuri sinä olet oikea henkilö tehtävään. Innostuksensa saa ehdottomasti näyttää.

Rekrytoija Laura Hovi toteaa: "Älä missään nimessä vastaa työhaastattelukysymyksiin niin kuin luulet rekrytoijan toivovan että vastaat, vaan ole oma itsesi. Jos esität haastattelussa muuta kuin olet, voit pahimmassa tapauksessa päätyä töihin työyhteisöön tai tehtävään jossa et itse viihdy alkuunkaan."

Lisävinkkejä työhaastatteluun: 

 

Kyllä se oikea työ löytyy juuri sulle!

Ja kun lähdet hakemaan niitä kesätyöpaikkoja, älä lannistu ensimmäisestä ei-viestistä. Jatka sinnikkäästi, ole luova ja avoin kaikille mahdollisuuksille. Yritteliäisyys ja rohkeus palkitaan vielä!


Piian oma kesätyömuisto

"Olin oppilaitoksemme rekrytointimessuilla. Tutustuin siellä henkilöstöpalvelualan yritykseen, joka etsi asiakkaalleen asiakaspalveluun kesätyöntekijöitä. Koin, että vahvuuksiani oli ihmisten kanssa työskentely ja halusin oppia lisää asiakaspalvelusta. Keskustelimme paikasta ja seuraavana päivänä sainkin kutsun haastatteluun. Minut rekrytoitiin kyseiseen yritykseen ja aloitin kesätyöt asiakaspalvelijana. Meitä aloitti useampi samaan aikaan ja meistä kasvoi tiivis tiimi. Meillä oli hauskaa töissä, mutta töitä tehtiin tosissaan. Kyseisessä yrityksessä vietinkin seuraavat 12 vuotta."

 

Teksti: K.Sahlman, Barona | Kuva: Niko Jekkonen, T-Media

Aiheet: TyöelämäUravinkitKesätyöVideot