Seitsemän oikein asenteessa

Työnantajalle on lottovoitto saada työntekijä, joka on tehnyt erilaisia töitä jo nuorena. Ansioluettelo ja työkokemus voivat paljastaa, millainen asenne ihmisellä on.

"Siivooja. Jäätelömyyjä. Kaupankassa. Männynistuttaja. Pankkivirkailija. Kirjanpitäjä. Talouspäällikkö."

Laulaja Marian Call halusi apua työaiheisen laulutekstin kirjoittamiseen ja pyysi sosiaalisessa mediassa ihmisiä kertomaan seitsemän ensimmäistä työpaikkaansa. Nyt työpaikkalistoja on piirrelty pitkin somen seiniä hashtagilla #firstsevenjobs.  Työpaikkalistat paljastavat, miten erilaisia työkokemuksia ihmisillä on ja moni tuntuu olevankin innoissaan ystäviensä työhistorian katselusta. Nuoruusmuistot nousevat pintaan ja nostalgia nostaa päätään.

Tervetuloa rekrytoijan arkeen. Rekrytoija saa päivittäin tilaisuuden kurkistaa ihmisten menneisyyteen ja nähdä, millaisia askeleita kukin on urallaan ja elämässään päättänyt ottaa tai päätynyt ottamaan. Ansioluettelon voi sanoa paljastavan ihmisen asennetta työhön. Asennetta pidetään usein tärkeimpänä valintakriteerinä työnhaussa, sillä asenteella työstyy usein hyvästä erinomainen. Asennetta siis peräänkuulutetaan, mutta harva osaa sanallistaa, mitä asenne tarkoittaa.

Jäätelömyyjä

Kesällä Baronan rekrytointikonsultit eri toimialoilta kokoontuivat työpajaan miettimään työtä ja rekrytointia. Yhtenä tehtävänä oli listata, mikä erottaa hyvän työnhakijan. Post it -lapuille alkoi ilmestyä sanoja:

Motivaatio, asenne, työkokemus, marjanpoimija.

Marjanpoimija? Kyllä. Marjanpoimijan työhön ei ole tiukkaa karsintaa ja riveihin pääsee kokematonkin.  Työllistäjän toiveena on vain reipas asenne ja ahkeruus. Siispä rekrytoijan ajatuksenkululla 16-vuotiaana marjapellolla kesänsä viettäneelle ei konkreettisen, ja joskus raskaankin, työn tekeminen ole vierasta. Selän jomotus eikä punaiseksi mansikoista värjääntyneet kynsinauhat ole haitanneet, tärkeintä on ollut karttunut  työ- ja elämänkokemus ja  pieni rahallinen korvaus. Jos ihminen on jo nuorena tarttunut työhön, antaa se mielikuvan mutkattoman työasenteen omaavasta henkilöstä. Nuorena tehty työ on todistus yritteliäisyydestä ja antaa rekrytoijalle sysäyksen kutsua haastatteluun.

Vaikka haettaisiin tekijää vaativaan asiantuntijatyöhön, on käytännönläheisen työn tekemisestä hyötyä. Ahkeruutta ja kärsivällisyyttä oppii harjoittelemalla. Parasta on jos harjoittelun on saanut aloittaa aikaisin.

Tänäkin kesänä moni lehti on nostanut esiin ilouutisia eri puolilta Suomea nuorten saamista kesätöistä.
Esimerkiksi Kaupan liiton arvion mukaan kaupan alan yritykset tarjoavat tänä vuonna kesätyöpaikan noin 20 000 nuorelle. Vaikka kaikilla aloilla alaikäisen palkkaaminen ei ole ongelmatonta lakienkaan vuoksi, täytyy nostaa hattua tahoille, jotka nappaavat nuoren tekijän oppiinsa.

New call-to-action

Aiheet: UravinkitFirstSevenJobsTyökokemus

Kirjoittanut:

Krista Pulkkinen

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action