Tapani Johtela, 70, on varaston teräsvaari

Tapani Johtela, 70, on varaston teräsvaari

Monella kokeneella osaajalla olisi paljon annettavaa työelämässä. Iän sijasta tulisi työntekijässä kiinnittää huomiota kokonaisuuteen. Tärkeintä on tapa ja asenne tehdä töitä – ei niinkään mittariin kertyneet vuodet. Barona Logistiikan työntekijä, ”teräsvaari” Tapani Johtela, 70, on tästä loistava esimerkki.

Terveelliset elämäntavat kaiken perustana

”Tätä miestä kun katsoo, ei ikinä arvaisi, että hän täyttää kohta 70 vuotta. On harvinaisen rautaisessa kunnossa oleva kaveri, eikä vain fyysisesti, vaan myös asenne ja motivaatio ovat poikkeuksellisen hienoja”, Barona Logistiikan HR-johtaja Janne Bergqvist toteaa Tapani Johtelan kunniaksi järjestetyillä kakkukahveilla.

Kuvaus on enemmän kuin osuva, kun kuuntelee Tapanin elämäntarinaa ja suhtautumista nykypäivän työelämään. Paitsi terveelliset elämäntavat, myös perhe ja lukuisat harrastukset ovat Tapanin positiivisen asenteen ja työssäjaksamisen salaisuus.

Työtä Tapani ei ole koskaan kaihtanut ja pelkkä eläkkeellä olo sai pari vuotta sitten jäädä, kun Tapani sai töitä Opteamista, joka on nykyisin osa Baronaa. Tällä hetkellä Tapani tekee Baronalla pari kertaa viikossa täysiä päiviä ja kehuu vilpittömästi Baronan tapaa toimia:

”Mä nautin työyhteisöstä ja tässä Baronan porukassa on hyvä henki. Täällä autetaan toisia”.

 ammattiylpeyttä ja nuorempien kannustamista

Nuoremmille kollegoille Tapani jakaa auliisti neuvoja siitä, kuinka työtä kannattaa tehdä paikkoja rikkomatta ja korostaa, että varastotyölläkin on merkitystä.

”Yhteiskunnan perusta on nämä työt”, Tapani toteaa.

Hänen mielestä omaa työtä pitää osata arvostaa. Se vaikuttaa suoraan työmotivaatioon. Tapanin mukaan on myös osattava tehdä töitä niin, ettei laatu kärsi.

”Sama tahti on ammattimiehen voima.”

 seniorit avuksi työvoimapulaan

Tapani toivoo myös enemmän työmahdollisuuksia oman ikäpolvensa osaajille.

”60-vuotiaskin voi olla todella tarpeellinen työelämässä. Varsinkin nyt kun työvoimasta alkaa olla pulaa. Me ollaan joustavia”, Tapani toteaa.

Tapani sanoo olevansa kova luonne, joka pitää puolensa. Kahvitilaisuus saa Tapaninkin herkistymään. Hän on yllättynyt, mutta mielissään saamastaan huomiosta. Tapani on selvästi työyhteisössään pidetty ja arvostettu työntekijä. Moni voi ottaa oppia tästä miehestä, muistaen, että teräskuorenkin alla sykkii lämmin sydän.

 

Varastotöissä riittää valinnanvapautta:

Varastotyöpaikat
 

Aiheet: TyöelämäTyöntekijätarinatVideot

Kirjoittanut:

Katriina Sahlman

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Barona Logistiikka avoimet työpaikat