Tehdastyöstä on apua muihinkin töihin

Baronalla on laskentatavasta riippuen noin 700 toimihenkilöä. Määrä kasvaa alati ja jokainen uusi työntekijä päätyy Baronalle aina omaa reittiä. Mikä sai Miika Lähteenkorvan tulemaan Baronalle töihin?

Tuotantotalouden insinööri Miika Lähteenkorva on kotoisin Tammelasta Kanta-Hämeestä. Forssassa käydyn lukion jälkeen Miika muutti opiskeluiden vuoksi Turkuun. Vuodesta 2010 saakka Miika on asunut ja vaikuttanut Turun alueella.

"Kun katsoo omaa työuraani, minulta löytyy paljon taustaa ja kokemusta tehdastyöskentelystä."

Opiskeluiden loppupuolella Miika aloitti toimihenkilö uransa logistiikka-assistenttina Orionilla. Työnkuvana oli niin lupadokumentaation valmistelu kuin näytteiden lähettäminen. Työtä tehtiin vuokratyön kautta. Orionin ja sittemmin myös HK:n kautta Miika päätyi alue-esimieheksi Uudenkaupungin autotehtaalle.

 

Uudenkaupungin autotehtaan esimerkki

Miika näki autotehtaalla sen kasvun ja nousun. Vietetyn kolmen vuoden aikana hän pääsi tekemään todella monimuotoisia työnkuvia. Ensimmäinen kipinä rekrytointia kohtaan koki päivän valon, sillä kun aluksi tehtaalla kaikki rekrytoinnit tehtiin itse, kovan kasvun alkaessa rekrytointi siirrettiin Opteamin käsiin.

”Kiinnostukseni rekrytointia kohtaan heräsi autotehtaalla.”

Kysyessäni Miikalta, miten hän päätyi Baronalle, hän kertoi huomanneensa MOL:in sivuilta Barona Teollisuuden avoimen työpaikan. Pyysin Miikalta perusteluja sille, miksi hän valitsi juuri Baronan? Yhtenä perusteluna Miika kertoi sen, että koska työelämä on niin kovassa murroksessa, hän koki Baronan kautta pääsevänsä mukaan siihen. Toisekseen Miika koki pystyvänsä onnistumaan uudessa työssä rekrytoijana monipuolisen työkokemuksensa ansiosta.

 

Turussa on paljon töitä

Miika ei tiennyt etukäteen Baronasta juurikaan mitään muuta kuin mitä hän kerkesi googlettamaan ennen työhaastattelua. Turun työelämässä Miika oli huomannut Opteamin vahvan aseman katukuvassa.

Baronan toimisto Turussa sijaitsee Kauppatorin laidalla aivan keskustassa. Toimiston sisällä työskentelee konsernin muutakin väkeä mm. Sarasen ja Forenomin henkilöstöä. Turussa toimii myös Barona Rakennuksen ja Logistiikan rekrytoijia.

Kun varsinainen työ Baronalla alkoi, Miika sai paljon tukea työkavereilta Baronan Tikkurilan toimistosta. Oli hienoa huomata Miikan korkea asenne oppimiseen, sillä hän korosti omaa roolia ja vastuuta kysyä asioista.

”Baronalaisen kantavat vastuuta ja toimivat arjessa Baronan arvojensa mukaisesti.”

Miikan mukaan Turun seudulla on tällä hetkellä paljon töitä. Varsinkin telakan ja autotehtaan vetäessä, konepaja-teollisuudesta puuttuu useampia tekijöitä. Miika kannustaa työnhakijoita esimerkiksi kouluttautumaan uudelleen tai edes ennakkoluulottomasti hakeutumaan eri työpaikkoihin.

Viimeiseksi lauseeksi Miika jättikin paljon työnhakijoita askarruttavan ikäkysymyksen.

"Ikä ei ole missään vaiheessa työllistymisen este. Töitä on Turun seudulla tosi paljon tarjolla kaiken ikäsille."

Miika toivottaa turkulaiset ja miksei kaikki muutkin työnhakijat tervetulleeksi hänelle työhaastatteluun!

TÄSTÄ HAKEMAAN TURUN SEUDUN TEOLLISUUDEN AVOIMIA TYÖPAIKKOJA

Aiheet: TyöelämäUravinkitTyöntekijätarinat

Kirjoittanut:

Valtteri Karjula

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
New call-to-action