Kesätyön etsintä edessä? – näin onnistut

barona_blogikuva_kesätyö

Toiveissa ihka ensimmäinen kesätyö. Vähän jännittää, miten sellaisen oikein saa? Ensimmäisen kesätyöpaikan hakeminen varmasti hermostuttaa ja mietityttää, mutta samalla innostaa. Uusille tulevaisuuden toivoille on aina kysyntää, tuoreet näkökulmat ovat jatkuvasti toivottuja. Mutta jotta pääsee loistamaan omassa uudessa kesätyöpaikassaan, mitä kannattaa muistaa hakiessa? Kesätyöpaikkojen auetessa juuri nyt ympäri Suomea, pidä mielessä ainakin seuraavaa kohtaa. 

NÄILLÄ KESÄTYÖVINKEILLÄ UUTTA INTOA KESÄTYÖHAKUUN 

 

1. OLE OMA-ALOITTEINEN  

Vaikka se kuinka mukavaa olisikin, niin kesätyöpaikka valitettavasti harvoin aukeaa automaattisesti. Joten ole aktiivinen! Käytä joka päivä hetki aikaa uusien avoimien paikkojen selaamiseen, jo muutaman minuutin selaaminen päivässä saattaa tuoda eteesi juuri sinulle sopivan työpaikan. Ja kun kiinnostava paikka löytyy, toimi heti! Inspiraatio ja motivaatio on yleensä korkeimmillaan, kun luet uuden sinua kiinnostavan työpaikan ilmoituksen läpi, joten käytä sitä hyväksesi ja ala heti hakemuksen rustaushommiin. Hakemusta tehdessä muista konkreettiset esimerkit omasta osaamisestasi ja tiedoista. Vaikka varsinaista työkokemusta ei ole, tuo esille mahdollinen aktiivisuus opiskeluissa tai harrastuksissa. Mieti, mikä erottaa juuri sinut muista ja lue lisää vinkkejä vahvuuksista kertomiseen.

 

2. PYYDÄ APUA JA TUKEA 

Hakeminen vaatii usein paljon kirjoittamista, varsinkin jos hakee hyvin moneen erilaiseen paikkaan. Tekstin tuottaminen alkaa kaikilla tökkiä varmasti jossain vaiheessa, mikä voi olla hyvin turhauttavaa ja jopa lannistavaa. Tällöin parasta on kääntyä esimerkiksi kaverin puoleen, ja pyytää apua. Voit kysyä esimerkiksi miten kaverisi kuvailisi sinua, tai mitkä ovat hänen mielestään vahvuutesi. Saatuasi uusia ideoita ja lopulta valmiin tekstin oikoluettua, itsevarmuus omista kyvyistä ja tiedoista kasvaa, ja onkin taas helpompi jatkaa työhakua.  

 

3. HYÖDYNNÄ VERKOSTOJA 

Jos LinkedIn profiili ei ole vielä pystyssä, niin heti luomaan! Verkostojen kasvaessa ja vahvistuessa on- ja offline, voit saada tietää yllättävistäkin paikoista ja löytää myös sen kuuluisan piilotyöpaikan. Laita avoimesti postaus ulos liittyen kesätyöhakuun. Parhaiten näkyvyyttä saat, kun julkaiset rohkeasti hakuvideon tai visuaalisesti kivannäköisen CV:n! Pyydä apua ja tee video esimerkiksi yhdessä kaverisi kanssa, joka kamppailee saman aiheen kanssa. Lähetä aktiivisesti kontaktipyyntöjä ja laita suoraan viestiä rekrytoijille, jos he postaavat kiinnostavista kesätyöpaikoista. Lisää vinkkejä tehokkaaseen verkostoitumiseen pääset lukemaan täältä. 

4. OLE AVOIN 

Sinulla on saattanut olla unelmien kesätyöpaikka mielessä jo jonkin aikaa, mutta kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaan. Moni päätyy eri paikkaan töihin kuin oli aiemmin suunnitellut, viihtyen silti loistavasti uudessa ja yllättävässä paikassa. Pidä siis mieli avoimena, ja tsekkaa työpaikkoja laajasti eri aloilta. Voit yllättyä siitä, mitä kaikkea kiinnostavaa työtä on tarjolla niille, joilla ei olisikaan yhtään kokemusta. Muista myös: mitä enemmän lähetettyjä hakemuksia, sitä suuremmat todennäköisyydet saada paikka. Oikealla asenteella tylsänoloisestakin työpaikasta saa kivan. 

 

5. OLE OMA PERSOONALLINEN ITSESI 

Aina ”parasta” ei valita. Joku muu voi olla tiedoiltaan ja taidoiltaan pätevin, mutta silti joku toinen nappaa paikan. Miksi? Yhä tärkeämpänä hakuprosesseissa nähdään sopiminen yrityksen työkulttuuriin ja tiimiin, joten anna rohkeasti persoonasi tulla esiin! Valmistaudu kertomaan esimerkiksi mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla, mistä olet kiinnostunut tai mitä harrastuksia sinulla on. Hakemuksessa tai haastattelun aikana ne voivat tuntua pikkujutuilta, mutta voivat kantaa yllättävän pitkälle ja erottaa sinut muista. 

 

+ EXTRAVINKKI 

Kaikki työkokemus on arvokasta. Vaikka et juuri nyt onnistuisikaan varmistamaan itsellesi sitä ”unelmaduunia”, niin väliaikainen työkin on parempi, kuin ei työtä ollenkaan.  Kesätöistä saat kuitenkin loistavia kontakteja, joista voit hyötyä tulevaisuudessa. Väliaikaisetkin työt kannattaa hoitaa hyvällä asenteella loppuun, koska kesätöiden jälkeen on usein mahdollista jatkaa myös kesän jälkeen ja edetä haastavimpiin tehtäviin uusien kontaktien avulla. Opintojen ohella helposti menee työ kuin työkin, kun pitää vaan katseen maalissa ja tavoitteet korkealla! 

Ala siis heti hommiin ja tsekkaa Baronan avoimet kesätyöpaikat täältä! Tsemppiä työnhakuun! 


Hae meidän kesätyöpaikkoja

Aiheet: UravinkitKesätyöTyöelämän taidotNuoret

Kirjoittanut:

Heidi Malin

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Katso lisää
Avoimet_työpaikat_M&K